Sven Vinke, Baldur’s Gate 3’ü Oluştururken İlham Aldığı Bu Kült RPG Oynamak İstemiyor, Neden?

Sven Vinke, Baldur’s Gate 3’ü Oluştururken İlham Aldığı Bu Kült RPG Oynamak İstemiyor, Neden?

Larian Studios’dan Sven Vinke, Ultima VII adlı rol yapma oyununun bazı unsurları hakkında çok iyi düşünmese de, bu kült klasik oyunu çok seviyor… ama ona tekrar oynamak istemiyor.

Sven Vinke’nin Ultima VII oyununa saplantılı olduğu biliniyor. Bu efsanevi rol yapma oyunu, Baldur’s Gate 3’ün geliştirilmesinde güçlü bir ilham kaynağı oldu, bu yüzden Larian Studios’un başkanının 1992 klasik oyununa planlı bir dönüş yapacağı düşünülebilir. Ancak durum böyle değil.

PC Gamer’a verdiği röportajda, geçen yılın başarılı oyununun yönetmeni, bir zamanlar sevdiği eski oyunlara dönmek istemediğini ve Ultima VII gibi oyunların ilişkili hoş anılarını mahvetmek istemediğini belirtti.

Eskiden, hala seveceğimi düşündüğüm eski oyunları oynardım…. Artık bunu yapmak istemiyorum, çünkü onların çok iyi yaşlanmadığını biliyorum. Bu hissi mahvetmek istemiyorum, onun hakkında çok güzel anılarım var.

Kült bir rol yapma oyununu tekrar oynamak yerine, geliştiriciler en iyi unsurlarını alıp kendi oyunlarına yeniden yaratmaya çalışıyor.

O, keşfetme duygusu, zenginlik ve özgürlük hissi veriyordu ve o zamandan beri bunu arıyorum… Bu yönüyle her şey harikaydı. Uçabilir, kendi balonunu yapabilirsin. Sandal yapabilirdin. Başka oyunlarda uzun süre göremediğiniz bir sürü şey vardı… Benim görüşüme göre, bu geliştirme açısından hala etkileyici bir başarı.

Aynı zamanda, Larian Studios’un oyunlarında Ultima VII’nin savaş sistemine benzerlikler bulunmamasının nedenini şimdi biliyoruz. Muhtemelen Belçikalıların gelecekteki projelerine girmeyecekler çünkü Vinke şunu düşünüyor:

Oyundaki savaş sistemi sadece berbattı.

Şayet geliştiriciye karşı, Ultima VII’i hatırlamak isterseniz, GOG üzerinden satın alabilirsiniz.