Sven Vinke, BG3 Modlama Araçlarının Neden Çok Uzun Sürede Yapıldığını Anlatıyor: Biz Geliştiricileriz, Aracı Şirket Değiliz

Sven Vinke, BG3 Modlama Araçlarının Neden Çok Uzun Sürede Yapıldığını Anlatıyor: Biz Geliştiricileriz, Aracı Şirket Değiliz

Sven Vinke, Larian Studios’un kurucusu ve genel müdürü, bu yıl Baldur’s Gate III’ün alacağı modlama araçları hakkında biraz daha ayrıntı verdi. Eğer bunların stüdyonun önceki oyununda olduğu kadar geniş olmasını umuyorsanız, hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz var.

Resmi modlama araçlarının Divinity: Original Sin II için yeni kampanyalar, özelleştirilmiş haritalar veya görevler oluşturmayı mümkün kıldığını hatırlayalım. Peki BG 3 için neden bu kadar geniş imkanlar olmayacak? Bunun üzerine Vinke, PC Gamer sitesine verdiği röportajda açıklama yaptı.

Divinity’de [kampanya oluşturmaya] büyük ilgi olmadı çünkü çok yoğunduk. Ayrıca, araçlarımız çok karmaşıktı. Bu yüzden, birçok kişinin değiştirmek istediği şeylere odaklanacağız ve onlar için süreci basitleştirmeye çalışacağız. Tüm araçlar kullanılabilir olmayacak çünkü onları destekleyemeyiz.

Vinke, Baldur’s Gate III’te neyin değiştirilebileceğini açıklamamış olmasına rağmen, neden resmi araçların bu kadar uzun süre beklenmesi gerektiğini açıkça açıkladı.

Biz oyun geliştiricileriyiz, araç geliştirme şirketi değiliz. Bu araçlar iç kullanım içindir, ama onları toplulukla paylaşacağız.

Larian’ın modlama araçlarını sadece PC sahipleri için değil, aynı zamanda PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsolu sahiplerinin de kullanabileceğini belirtmek gerekir. Maalesef şu anda mod desteğinin çıkış tarihi hakkında bilgi sahibi değiliz.