Sven Vinke, Larian’ın yeni projesi hakkında detayları paylaştı.

Sven Vinke, Larian’ın yeni projesi hakkında detayları paylaştı.

Daha önce, Larian Studios’un Dungeons & Dragons evreniyle ilgisi olmayan yeni bir proje üzerinde çalıştığını belirtmiştik. Stüdyonun kurucusu Sven Vinke henüz oyunun tam anlamıyla duyurusunu yapmamış olsa da birkaç detay açıkladı.

Game Developers Conference konferansında Sven, Larian’ın türün tüm temsilcilerini gölgede bırakacak devasa bir rol yapma oyunu yaratmak istediklerini söyledi. Ancak maalesef, böyle bir projeye için henüz uygun zaman gelmemiş. Bu nedenle Larian Studios şu anda daha az iddialı, ancak yine de büyük bir proje üzerinde çalışıyorlar, bu proje gelecekte gerçekten büyük bir oyun yaratmak için kullanılacak teknolojilerin denenmesi için bir platform olacak.

Sanırım, bizim henüz erişemediğimiz teknolojiler var. Gelecek nesil konsolların özelliklerinin ne olacağını bilmiyorum, ama umarım bizi bu teknolojilere bir adım daha yaklaştırır. – Sven Vinke, Larian Studios’un kurucusu

Vinke, Larian’ın yeni oyununun tüm zamanların en büyük rol yapma oyununa doğru bir adım olacağını düşünüyor, ancak bu adımın son olup olmayacağını doğrulayamıyor – muhtemelen yolda başka bir ara proje olacak.

Muhtemelen Larian’ın yeni oyunu sadece yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesinden sonra çıkacak, çünkü büyük projelerin geliştirilmesi için şu anda en az 3 yıl gerekiyor ve mevcut PlayStation ve Xbox’ın halefleri muhtemelen 2027-2028 yıllarında piyasaya çıkabilir.

Ocak 2024’te Vinke, yeni oyunun ilk aktının hikayesini belirlediğini de söylemişti. Projelerini o zamandan beri çok ileriye götürmedi ve hala erken geliştirme aşamasında gibi görünüyor.