Take-Two, Duyurulmayan ve İptal Edilen Oyuna 53 Milyon Dolar Harcadı

Take-Two, Duyurulmayan ve İptal Edilen Oyuna 53 Milyon Dolar Harcadı

Rockstar ve 2K’nın ana şirketi olan Take-Two Interactive, daha önce duyurmadığı bir oyunu habersiz bir şekilde iptal etme kararı aldı. Take Two, bugün üç ayda bir kazanç konferansı görüşmesi yaptı ve beraberindeki yatırımcı raporu, şirketin “habersiz bir unvan geliştirmemeye karar vermesi” nedeniyle 53 milyon dolarlık zarara uğradığını gösterdi. 

Bloomberg raporu, stüdyodaki kaynaklara göre oyunun Volt olarak kodlandığını ve pandemi ve sürekli değişen geliştirme odağıyla ilişkili bir dizi aksilikten muzdarip olduğunu söylüyor. İptal nedeniyle şirketin işten çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Take-Two, iptal edilen oyun hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti. Mali rapor, oyunun henüz duyurulmadığını gösterse de sosyal medyada iptal edilen oyunun “Bullie 2” olabileceğine dair bir söylenti var. Bazıları bu oyunun Agent'ın 2009'da E3'te duyurulan Soğuk Savaş casus oyunu olabileceğini düşünüyor. Geçen ay herhangi bir açıklama yapılmadan web sitesi kapatılan ajan, Rockstar web sitesinin oyunlar bölümünden de kaldırıldı. 

Take-Two'nun kazanç raporundan çıkan tek kötü haber bahsettiğimiz iptal edilen oyun değildi. Bugün içerisinde Mart 2022'de çıkması beklenen Marvel oyunu Midnight Suns, kart tabanlı XCOM benzeri oyun, 2022'nin ikinci yarısına ertelendiği duyuruldu.