Take-Two, GTA V, Red Dead Redemption 2, The Outer Worlds ve Borderlands 3’ün Satış Rakamlarını Açıkladı

Take-Two, GTA V, Red Dead Redemption 2, The Outer Worlds ve Borderlands 3’ün Satış Rakamlarını Açıkladı

       Oyun dünyasının en önemli oyunlarının yapımcılığını ve yayıncılığını üstenen Rockstar Games ve 2K Games’in ana şirketi konumunda bulunan Take-Two Interactive, önemli bir rapor yayınladı. Son yılların en popüler oyunlarından olan, Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto V, Borderlands 3 ve The Outer Worlds gibi yapımların satış rakamları bu raporda yer aldı.

     Öncelikle Rockstar Games’in geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü ve hemen hemen her oyuncudan olumlu tepki almayı başardığı Red Dead Redemption 2’nin satışlarıyla ilgili rakamları paylaşan şirket, oyunun tüm platformlar için satış rakamının 29 milyonu aştığını belirtti.

    Bundan önceki çeyrekte açıklanan raporda ise oyunun tüm platformlardaki satış rakamı 26.5 milyondu. Açıklanan bu satış rakamlarıyla, serinin ilk oyunu Red Dead Redemption 1’e ait satış rakamlarının iki katına ulaştı.

     Satış rakamları açıklanan bir başka oyun ise Borderlands 3 oldu. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürülen oyun, şu an itibariyle satış rakamlarında 8 milyona ulaşmış durumda. Oyun çıktığı ilk hafta 5 milyon satarak büyük bir gelir elde etmişti. Ancak oyunun yaklaşık 5 aylık süreçte yalnızca 3 milyon satması tartışılması gereken bir başka detay.

        Geçtiğimiz yılın Ekim ayında piyasaya sürülen The Outer Worlds’e dair satış rakamlarını da paylaşan Take-Two Interactive, oyunun şu ana kadar iki milyonun üzerinde sattığını açıkladı. Diğer oyunlara nazaran daha az satış rakamı elde etmiş olsa da başarılı bir yapım.

         Satış rakamları açıklanan bir başka oyun ise, oyun dünyasının son yıllardaki popüler yapımı olan Grand Theft Auto V oldu. Rockstar Games’in yapımcılığını ve yayıncılığını üstlendiği oyun şu ana kadar 120 milyon adet satış rakamına ulaşmış durumda. Bu satış rakamı oyun sektörü tarihinin en inanılmaz rakamlarından birisi konumunda. İşte yıllara göre GTA 5’in satış rakamları:

  • 2013: 32.5m
  • 2014: 12.5m
  • 2015: 15m
  • 2016: 15m
  • 2017: 15m
  • 2018: 10m
  • 2019: 20m