Take-Two Interactive, Popüler Mobil Geliştirici Playdots'u Satın Aldı

Take-Two Interactive, Popüler Mobil Geliştirici Playdots'u Satın Aldı

Şirket, Salı günü yaptığı açıklamada, video oyun stüdyosu Take-Two Interactive'in mobil oyun geliştiricisi Playdots'u 192 milyon dolara satın alacağını duyurdu.

Take-Two Interactive tarafından yapılan rapora göre, Playdots'un Dots, Two Dots ve Dots Co. daihl popüler mobil oyunları 100 milyondan fazla kez indirildi. Two Dots, 2014 yılında piyasaya sürüldüğünde hem Apple App Store'da hem de Google Play Store'da Editör Seçimi oyunu olarak seçildi.

Başkan yardımcısı ve Take-Two için Bağımsızlık Yayıncılık ve Strateji Başkanı Michael Worosz, “Playdots'u satın almamız, Take-Two'nun mobil oyun tekliflerini özellikle rahat, ücretsiz oynanabilen segmentte çeşitlendirecek ve güçlendirecek” dedi. “Two Dots kitlesini büyütmeye devam ediyor ve Nir'in liderliğinde, çöpçü avları, sosyal lider panoları ve canlı operasyon teknolojisinin eklenmesi oyunu geliştiriyor ve anlamlı, uzun vadeli tüketici katılımı sağlıyor. Nir'i ve Playdots'taki tüm etkibi Take-Two ailesine davet etmekten çok memnunuz ve geliştirme hattının potansiyeli ve işimize olumlu, uzun vadeli katkılarından dolayı heyecan duyuyoruz.”

Bu satın alma, video oyun endüstrisindeki dengeleri değiştirebilir ve Take-Two'nun kârlı pazarda çok daha hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

Oyun endüstrisi analisti Piers Harding-Rolls, “Take-Two, özellikle gündelik oyunlar gibi daha yaygın içerik alanlarında mobil oyun pazarında geleneksel olarak iyi işlere imza atıyor.” dedi. “Tüm oyun yayıncıları, işlerini büyütmek için yeni kitlelere ulaşmanın yollarını arıyor.”

Ubisoft gibi diğer şirketler de benzer adımları atmak işin farklı şirketler satın aldı. Harding-Rolls, EA'nın yıllar içinde EA Mobile'ı kurmak için birkaç şirket satın aldığını ve Activision'ın 2016 yılında King'i satın aldığını belirtti.