Team Ninja’nın Ninja Gaiden serisi 20 yaşında

Team Ninja’nın Ninja Gaiden serisi 20 yaşında

2000’lerin başında, parlak ve hızlı dövüşlere sahip bir video oyunu arıyorsanız, en iyi seçenek Devil May Cry idi. Ancak 2004 yılında, daha zorlu bir oynanışa odaklanarak dramatik estetik ve gösterişten vazgeçen yeni bir rakip ortaya çıktı, bu da kombo ustalığına dayalı ve saniyenin onda biri kararlar almayı gerektiren sürekli değişen bir savaş alanında dayanan.

Bu oyun, Ninja Gaiden adını taşıyordu ve daha önce sevilen bir serinin yeniden yaratılmasıydı. Ancak önceki Ninja Gaiden oyunları, klasik dövüş oyunlarıydı ve 80’lerin ve 90’ların platform oyunlarıydı, Tecmo geliştirici yeni bir şey denemeye karar verdi ve 3D oynanışa geçti.

2004 yılında 2 Mart’ta Xbox için özel olarak piyasaya sürülen Ninja Gaiden, tüm türün ilerlemesine ivme kazandırdı ve aynı zamanda yıllarca uykuda olan bir seriyi yeniden canlandırdı. İşte bu yüzden Ninja Gaiden hala önemli, çıkışından 20 yıl sonra ve serinin geleceği nereye gidebilir.

Ninja Gaiden’in eylemi, Tecmo’nun Dead or Alive dövüş oyunu serisindeki aynı dünyada gerçekleşir ve ninja Ryu Hayabusa, köyünden çalınan Kara Ejderha Kılıcı adlı bir kutsal emaneti aramak üzere yola çıkar. Katil Doku tarafından ikiye bölündükten sonra, Ryu “intikam askeri”ne dönüşür, tek amacı kılıcı geri almak ve klanı için intikam almaktır.

2004 yılında Ninja Gaiden’in piyasaya sürülmesinden bu yana, onlarca devam oyunu, yan oyunu ve remasterı geldi ve geçmişin bir klasik için serinin statüsünü sağlamlaştırdı. Ve o zamandan beri serinin yeni bir bölümünü aldığımızdan uzun zaman geçti, Ninja Gaiden’in tekrar geri dönebileceğine dair dedikodular ortaya çıktı.