Tedavi, Max Payne 1 & 2 Remake’in geliştirilmesinde “önemli ilerleme” sağladı; bütçe Alan Wake 2 seviyesinde

Tedavi, Max Payne 1 & 2 Remake’in geliştirilmesinde “önemli ilerleme” sağladı; bütçe Alan Wake 2 seviyesinde

Remedy Entertainment, Max Payne 1 & 2’nin yeniden yapımı hakkında bazı ilginç yeni detayları paylaştı ve hayranlar duymaktan mutluluk duyacaklar. Tüm bu bilgiler, bugün Fin oyun şirketi yatırımcılar için yayınlanan finansal raporlardan alınmıştır.

Şirketin ifadesine göre, son 12 ayda beş oyun üzerinde çalıştılar. Max Payne 1 & 2’nin yeniden yapımı, dış kaynaklardan tamamen finanse edilen tek oyun olmuştur; bu kaynak da Rockstar Games’tir.

Remedy’nin ifadesine göre, Max Payne yeniden yapımı Ekim ayından beri beklenildiği gibi “üretim aşamasına hazırlıkta devam ediyor”. Oyun üzerinde çalışan ekip 2023 yılında “yıla göre önemli ilerleme kaydetti”.

Şirket, Max Payne 1 & 2’nin yeniden yapım projesinin “Alan Wake 2 ile aynı geliştirme bütçesine sahip olacağını” belirtiyor. Bu bütçe düzeyi, ona “devasa potansiyele sahip yeni büyük bir oyun olma” imkanı verecek.

Bu bütçe konusunda, bir Fin analist, ödüllerle dolu olan Alan Wake 2’nin 70 milyon avroya mal olduğunu hesapladı, bunun 50 milyonu gerçek geliştirme için harcanırken geri kalan 20 milyonu pazarlama için harcanmıştı. Remedy, “geliştirme bütçesi”nin aynı olduğunu belirttiği için, yaklaşık 50 milyon avroluk bir rakam bekliyoruz.