Tekken 8’in İngiltere’deki perakende satışları Street Fighter 6’nın satışlarını ikiye katladı.

Tekken 8’in İngiltere’deki perakende satışları Street Fighter 6’nın satışlarını ikiye katladı.

Tekken 8 geçen hafta çıktı ve eleştirmenlerden geniş ölçüde beğeni ve yoğun ilgiyle karşılandı. Dövüş oyununun satışları, muhtemelen eleştirel başarısını yansıtıyor. En azından Birleşik Krallık’ta oyun, başka bir dövüş oyununun çok daha başarılı bir şekilde başlatıldığı gördü.

GamesIndustry’den Christopher Dring’in Twitter’da belirttiğine göre, Birleşik Krallık’ta Tekken 8, geçen yıl haziran ayında piyasaya sürülen Street Fighter 6’dan iki kat daha iyi satmış. Capcom’un dövüş oyunu aynı zamanda PS4’te de bulunurken, Bandai Namco oyununu mevcut nesil için özel olarak piyasaya sürdü. Elbette bu iki oyunun bölgedeki hem fiziksel hem de dijital satışları dikkate alınırsa, başlangıçtaki satışlar ne kadar benzer veya farklıydı – bu asıl soru, ancak fiziksel satışlar, bunun hakkında yargıda bulunulabilecekse, bir farkın fark edilebilir olabileceğini gösteriyor.

Geçen yıl, Street Fighter 6’nın Birleşik Krallık’taki fiziksel satışlarının ne kadar düşük olduğuna şaşırmıştım (dijital olarak çok iyi satıldı). Bu, türün bir eğilimi olup olmadığını düşündüm ama Tekken 8’in Birleşik Krallık’taki fiziksel satışları çok iyi ve SF6’nın satışlarını iki katından fazla aşıyor. Yani… kim bilir? Belki rekabetten kaynaklanıyordur.

Tekken 8’in Steam’de piyasaya çıkmasından sonra, aynı anda neredeyse 50.000 oyuncu zirve online oynama sayısına ulaştı, bu da şimdiye kadar Tekken 7’nin tüm süresi boyunca yaşadığından iki kat daha fazla. Oyun direktörü ve serinin yapımcısı Katsuhiro Harada, oyunun demo sürümünün ön sipariş sayısındaki artışa neden olduğunu da belirtti.

Tekken 8, PS5, Xbox Series X/S ve PC’de mevcuttur.