TeknoFest’in Resmi Web Sitesi Hacklendi

TeknoFest’in Resmi Web Sitesi Hacklendi

   Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Akımının ortak düzenlediği TeknoFest, bu sefer sergilenen projelerle değil resmi web sitesinin hacklenmesiyle gündeme geldi. İlk olarak 2017 yılında düzenlenmeye başlayan TeknoFest, çok güzel projelerin ortaya çıkmasında, yatırımcılarla öğrencilerin buluşmasında öncülük sağlıyor. Bundan dolayı da çok yüksek ziyaretçi rakamlarına ulaşan festival büyük ilgi görüyor.

    1 Kasım günü 13:00 sularında Emrelqqq, Chian, AliK ismini kullanan hackerlar festivalin resmi web sitesini hackledi. Hack işlemi incelendiğinde, web sitenin dosya yükleme sisteminde ki bir güvenlik açığından yararlanıldığı görünüyor. Bu açık sayesinde siteye zararlı yazılım yükleyerek ele geçirdi ve ardından siteye tüm ziyaretçilerin görebileceği şekilde bir not bıraktılar

   Hackerler siteye not olarak “Security Testi: Low, Başarısız! Teknofest!? basit projeleri finalist seçip, işe yarar projeleri pas geçtiğiniz için HACKED! Bu mudur Türkiye Teknoloji Takımı?” yazdı. Şu an itibariyle site normale dönmüş gözüküyor ancak site içerisinde yer alan katılımcı bilgilerine erişilip erişilmediğine dair bir bilgi söz konusu değil. Çeşitli hacker gruplarına üye olduğu belirlenen hacker’ların henüz kimlikleri ortaya çıkmadı. Şu an itibariyle  Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Akımının tarafından da herhangi bir açıklama yapılmadı.