Tencent, League of Legends’ı Mobil için Geliştiriyor

Tencent, League of Legends’ı Mobil için Geliştiriyor

Rapora Göre League of Legends Mobile Geliyor

Rapora Göre League of Legends Mobile Geliyor

Tencent’in League of Legends’ın mobil versiyonu üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Reuters‘un yakın tarihli bir raporuna göre, Çinli yayıncı yeni oyunu oluşturmak için geliştirici Riot Games ile çalışıyor.

Tencent, 2011’den beri Riot‘ta çoğunluk hissedarı olmuş ve şirketi 2015’te tamamen devralmıştır. Ancak geliştiricinin tek büyük sürümünün uyarlanması zor olmuştur. Reuters’un raporu, Riot’un Tencent’ten birkaç yıl önce oyunun mobil bir versiyonunu oluşturma teklifini reddettiğini, yayıncının bunun yerinde mobil MOBA‘lar Honour of Kings ve Arena of Valor‘u çıkarmasına neden olduğunu iddia ediyor.

Mobil versiyonun detayları oldukça az. Ancak Reuters’a göre, bir kaynak Tencent ve Riot’un oyunun mobil portu üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalıştığını söylüyor. Başka bir kaynak da, oyunun 2019’da piyasaya sürülmeyeceğini söylüyor, ancak şu anda bu ifadelerden herhangi birinin resmi bir onayı yok.

Riot, giderlerini ödemek için yaklaşık on yıl boyunca League of Legends’a güveniyor ve geçtiğimiz birkaç yıl boyunca daha küçük arcade tarzı oyunlar ortaya çıkarsa da, yeni bir oyunun varlığına ilişkin belirsizlikler var.

2017’de, stüdyo kurucuları aktif oyun gelişimine döndüklerini açıkladılar. Geçtiğimiz yılın sonunda Riot, Legends of Runeterra adlı bir markayı ticari kayıtlarına geçirdi ve bundan önce lider şampiyon tasarımcısı Andrei Van Roon, çalışmalarında yeni bir şey olduğunu doğruladı. Ama tüm bunlar kulağa mobil sürümlerden farklı bir şeye işaret ediyormuş gibi geliyor.