Tencent, Steam’e Rakip Olacak WeGame’in Global Versiyonunu Başlattı

Tencent, Steam’e Rakip Olacak WeGame’in Global Versiyonunu Başlattı

Dünyanın dört bir yanındaki oyuncular şu anda Çin tarafından geliştirilen 17 adet oyunun bulunduğu mağaza yapısının erken sürümünü indirebilir ve deneyebilirler.

Şaşırtıcı bir şekilde, Tencent’ten yumuşak lansmana eşlik edecek çok az yutturmaca vardı. Tencent şu anda mağazayı ve global sunucularını test ediyor, bu da daha hayırlı bir resmi çıkış yolunda olduğu anlamına geliyor. Ancak bu haftadan itibaren WeGame X uluslararası olarak indirilebilir.

Halihazırda mevcut olan 17 başlıktan yaklaşık yarısı, Tencent’in şirket içi stüdyolarının geri kalanını hesaba katan bağımsız Çince geliştiricileri tarafından yapılıyor. Abacus, WeGame X’in hala geniş bir kullanıcı kitlesinde çizim yapmak için gerçek bir kutupsal başlıktan yoksun olduğunu, ancak Fortnite gibi büyük oyunların servisin yerel sürümünde mevcut olduğunu belirtti. Deep Silver, Larian ve Hello Games, WeGame X ön sayfasında listelenmiştir, bu nedenle yakında platformda daha büyük batı başlıkları olacağı açıkça görülmektedir.

 

WeGame X’in uluslararası oyuncularla ne kadar iyi çalıştığı görülüyor. Tencent, Çin dışındaki oyuncular tarafından bir miktar kuşku duyulduğu ve şirketin kullanıcı verilerini Çin hükümeti ile paylaştığı düşüncesi, Tencent’in, şirketin %40 hissesine sahip olması nedeniyle Epic Games Store münhasırlığı anlaşmalarına yöneltilen öfkeyi canlandırdı.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Epic’in Tencent ile kullanıcı verilerini paylaştığı yönündeki öneriyi şiddetle reddetti ve hatta eski Vana geliştiricisi Richard Geldreich bile konuyla ilgili Twitter tartışmasında “delilik” olarak adlandırdı.

Yine de, Tencent ve Çin merkezli diğer şirketlere duyulan güvensizlik oldukça yaygın ve oyuncular Çinli olmayan şirketlerin Çin sansür yasalarına alıştığı gibi oyunlarda değişiklik yaptığını gördüklerinde, Ubisoft’un yaptığı gibi ‘Estetik değişiklikler’, geçen Kasım ayında oyundan kan etiketlerini ve belli belirteçleri kaldıran Rainbow Six Siege’dı.

Beklememiz ve WeGame X’in nasıl alındığını görmemiz gerekiyor. Kendiniz kontrol etmekle ilgileniyorsanız, clienti indirmek için resmi siteye gidebilirsiniz. Dili İngilizce’ye çevirmek için aşağıda gösterdiğimiz butonu kullanabilirsiniz. Her şey ayarlandıktan sonra, mağazanın Iris.Fall, My Time At Portia ve diğerlerini içeren başlangıç oyunlarına göz atabilirsiniz.