ThatParkPlace: Oyuncular Cinsel Karakterler İstiyor – Yayıncılar Azınlıklara Yönelmemeli

ThatParkPlace: Oyuncular Cinsel Karakterler İstiyor – Yayıncılar Azınlıklara Yönelmemeli

Batı medyasından bir yayın olan ThatParkPlace, oyunlardaki karakter cinselleştirme ve güzellik standartları konusuna değinmeye karar verdi.

Yayının gazetecisi, konuyu belirli bir örnek üzerinden ele almaya karar verdi – Stellar Blade oyunu. Ona göre, geliştiricilerin cinsel bir vücut tipine sahip bir karakter yaratma kararı aslında 90’lara ve 2000’lere geri dönüş anlamına geliyor, çünkü karakterler hem gerçekçi hem gerçek dışı vücut tiplerine sahipti ve bu da oyuncuları memnun ediyordu. Sonuç olarak, oyuncuların, Shift Up stüdyosunun cinsel bir karakter yaratma kararından oldukça memnun olduğu görülüyor, çünkü eski günlerdeki oyun endüstrisine dönülmesini istiyorlar.

Daha önce, cinselleştirilmiş karakterler oyun endüstrisinde o kadar yaygındı ki kültürün bir parçası haline gelmişti. Geçmişte, çekici kadınlar satış listelerine çok sık girerdi: Techno ve Team Ninja, Dead or Alive serisi ve voleybol spin-offlarıyla büyük başarı elde ettiler ve serinin tüm bölümlerinde baş kahramanlar çok sık bikini giymişti. Lara Croft ve Samus Aran gibi diğer ikonik seks simgelerine de tanıtım gerekmez.

Gazetecinin dediğine göre, son yıllarda yayınevlerinin çeşitli aktivistlerin, feministlerin ve oldukça çelişkili Sweet Baby Inc şirketinin görüşlerine çok fazla kulak verdiği ve “modern bir kitleye” hitap etmeye çalıştığı görülüyor. Ancak, bu “modern kitle” aslında oldukça küçük bir azınlıktan ibaret gibi görünüyor, çünkü bu kitleyi hedefleyen son oyunlar, popülerlik kazanamadı ve normal oyuncular ve hayranlar arasında ciddi bir tepki yarattı. Son Suicide Squad: Kill the Justice League – bu oyunlardan biriydi. Yayıncı, bu oyundan sadece eleştiri ve memnuniyetsizlik aldı ve gerçek oyuncuların sayısı çok azdı.

ThatParkPlace, Stellar Blade’e yönelik övgünün Batı’da daha çekici karakterlere dönüşün başlangıcı olabileceğini düşünüyor. Birçok modern oyun, gerçekten oyun satın alanlar için çok fazla cinsiyetsiz ve cinsel cazibesi olmayan kadın karakterleri tasvir etmeye karar verdiler. Bu, aktivistlerin ve 2010’ların birçok büyük haber sitesinin parçası olanların olumlu bir adım olarak gördükleri bir durumdu, ancak son yıllarda birçok önde gelen oyun serisinin satışlarının düşmesi ve birçok gazetecilik sitesinin kapanmasıyla, gerçekte paranın kimin tarafında olduğu daha da açık hale geliyor.

Gerçek şu ki, tarih boyunca cinsellik çok iyi satıldı ve birçok oyuncu sadece birkaç saatliğine dünyalarından uzaklaşıp süpermodel vücuda sahip bir karakteri oynamak istiyor. Cinsel karakterlere dönüşün olası bir geri dönüşüne katılıyor musunuz yoksa değil misiniz, gerçek şu ki video oyunları birçok oyuncu için bir kurtuluştur. Birçok kişi, gerçekten ulaşılması zor görünen bir dünyayı deneyimlemek için oyun oynamaktadır. Birçok oyuncu, bu popüler karakterleri cosplay ve fan filmlerinde daha doğru bir şekilde canlandırmak için ağır ve zor çalışmalar yapmıştır.

“Açıkçası, bir oyunda oynarken, kendimden daha iyi görünen birini görmek istiyorum. Benim isteğim bu. Normal bir şey görmek istemiyorum, daha mükemmel bir şey görmek istiyorum. Bu tür eğlencelerde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta, oyunlar, yetişkinler için eğlence platformudur.” – Stellar Blade oyun direktörü Hyun Tae Kim.