The Sims 4, Beşinci Yıldönümünde Müslümanlardan İlham Alan İçerik Alıyor

The Sims 4, Beşinci Yıldönümünde Müslümanlardan İlham Alan İçerik Alıyor

Yeni The Sims 4 Güncellemesi İslam Kültürünü İçeriyor

Yeni The Sims 4 Güncellemesi İslam Kültürünü İçeriyor

The Sims serisinin on dokuz yaşında olduğuna ve dördüncü büyük oyununun şimdi kendi beşinci doğum gününü kutladığına inanmak bazen zor olabilir. Ama yıllar geçiyor. Dönüm noktasını kutlamak için geliştirici Maxis, Müslüman kültüründen ilham alan içeriği ekleyen bir Sims 4 güncellemesi alıyor.

VG24/7’nin belirttiği gibi, aylık yayınlarında Maxis, oyuna giren yeni şeylerden bahsetti, “sadece beşinci yıldönümü içeriğimize sahip değil aynı zamanda oyuna gelen ve Müslümanlardan ilham alan yeni bir içeriğe de sahibiz.” dedi. Bu kadın Sim’lerin kıyafetlerinden ayrı türban gibi şeyler içerecektir.

Akışta, koordine edilmiş bir uzun yeşil elbise ve beyaz kot ceketi ile birlikte nane yeşili içindeki yeni başörtülerinden birini giyen bir kadın Sim görülebilir. Güncelleme ayrıca, geleneksel yüksek yakalı beyaz gömlek ve örme kufi ile desenli elbiseler ve üstler gibi çocuklar da dahil olmak üzere erkek Sim’ler için de Müslümanlardan ilham alan giysiler getirecek.

Yeni içerik, süslü kapılar, sivri kemerler ve desenli pencereler gibi İslami mimariyi yansıtan bazı yeni bina özelliklerini de beraberinde getirecektir.

Maxis, yeni görünüm içeriği oluşturmak için bir moda tasarımcısı ve danışmanları ile çalıştığını belirtiyor. EA’nın ortak üreticisi olan Graham Nardone, “Oyuncularımıza daha çok kendini ifade etme, oyunda kendileri için zevkli şeyler yapma şansı vermeyi seviyorum. Bence bu gerçekten harika.” dedi.

Yıldönümü güncellemesi PC için The Sims 4‘te yayınlandı.