The Sims 5’in İlk Sürümünü Veri Madencisi Haritasını Buldu

The Sims 5’in İlk Sürümünü Veri Madencisi Haritasını Buldu

Ağda, The Sims 5’in kod adı Project Rene olan test derlemesini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Resimlerde, şehrin içinden akan bir nehrin tam üstten görünen kaba haritasını ve sonraki görüntülerde, bu üstten görünen haritaya karşılık gelen oyun içi alanların fotoğraflarını görüyoruz.

Bu verilerin toplanmasıyla elde edildiği görülen bu görüntüler, Reddit’te DzXAnt22 kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Kullanıcı, “kaliteli” resimlerle Paris’e benzeyen bir harita ve estetik üzerine yapılandığı etalona rastladığını açıkladı.

Son sızıntıya inanıyorsak, The Sims 5’in oldukça geniş bir açık dünyası olacak gibi görünüyor. Reddit’te görüntülerin paylaşılmasının ardından, geliştiricilerin ek ayrıntıları ortaya çıktı.

İlk olarak, test derleminin sorunsuz çalıştığını, hatta mobil cihazlarda bile çalıştığını doğruladılar. Oyun, sabit kare hızını sağlamak için varlıkların ve LOD’ların akışını kullanıyor ve veri madencisi, “performansın tam mafşalarda bile kararlı olduğunu” vurguladı.

Daha sonra, oyunda “seyahat” işaretlerinin olmadığı ve başka yerlere “seyahat” bağlantılarının olmadığı doğrulandı, bu da The Sims 5’in gerçek zamanlı açık dünya çalışma modelini kullanacağına işaret ediyor. Ne yazık ki, derlemenin bir yıldan fazladır olduğu belirtildi, bu yüzden her şeyin bu sürede muhtemelen değiştiği düşünülüyor.