The Witcher 3 Geliştiricisi, Masal Ülkesi’nin Güncellenmiş Paleti Modunu Yayınladı.

The Witcher 3 Geliştiricisi, Masal Ülkesi’nin Güncellenmiş Paleti Modunu Yayınladı.

CD Projekt RED’in geliştirdiği rol yapma oyunu serisinin üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruyla temellendirilmiştir.

Geliştiriciler, yeni motor sayesinde devasa tamamen açık bir dünya inşa edeceklerini söylediklerinde yalan söylemediler. Üçüncü oyunun haritası ikinci oyundan kırk kat daha büyük ve yaklaşık olarak The Elder Scrolls 5: Skyrim’e göre %20 daha “geniş”. At üzerinde bir uçtan diğerine yolculuk, oyuncunun yaklaşık kırk dakikasını alacak. Ayrıca REDengine 3’ün oyuna yeni bir akış teknolojisi getirdiği ve bu sayede oyunu yükleme ekranlarından kurtardığı belirtilmelidir.

Hikaye ve dünya, bölümler ve eylemlere ayrılmamıştır. Geralt, hafızasını geri kazandı ve artık “fraksiyon” için çalışmaktan vazgeçmiş durumda. Başka bir deyişle, ana karakter özgürleşti ve artık nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü başlığında yansıtılmıştır – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, doğal dünyayı keşfetmeye gidecek, canavarlarla savaşacak ve Andrzej Sapkowski’nin kitapları gibi sırları açığa çıkaracak. Ancak, hikayenin doğrusallığına rağmen, geliştiriciler, anlatı videolarının sayısını ikiye katlayarak yüz saati aşkın süreye yaydılar.

Yukarıda da belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak, düşman seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Yüksek seviyeli yerlerde başlangıçta bir şey yapamaz. Geralt yolculuğunda canavarlar, hayvanlar ve insanlarla karşılaşacak. Kahraman, tarafsız bir varlık için tehdit oluşturuyorsa, ilk saldıran olacaktır. Değilse, sadece yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşmanların davranışının günün ve gecenin değişmesi de dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca, The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki taşıma aracı da iyileştirmelere tabidir.

Savaşlarla ilgili olarak, Geralt, rakibi hakkında ne kadar bilgi sahibi olursa o kadar hızlı zayıf noktalarını bulur. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi dört dövüş hareketi vardır (ikinci oyunda yirmi idi). Bu nedenle, gecikmeleri önlemek için savaş sistemine üç önemli değişiklik yapıldı. Artık her vuruş belirli bir düğmeye atanmıştır. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Ve kendisi saldırıyı herhangi bir anda durdurabilir, rakibin saldırısını engelleyebilir veya ondan kaçabilir. Ayrıca, Geralt artık savaş sırasında koşamaz veya devrilmez. Eski sistem, hızlı darbeler ve kaçışlarla değiştirildi.

Minimum Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3,3 GHz hızında Intel Core i5-2500K / AMD Phenom II X4 940
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Tavsiye Edilen Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3,4 GHz hızında Intel Core i7 3770 / 4 GHz hızında AMD FX-8350
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0