The Witcher 3: Wild Hunt’a Yeni Bir Binme Hayvanı Ekleyen Modçu – Artık Geralt Gryphon Üzerinde Uçabilir

The Witcher 3: Wild Hunt’a Yeni Bir Binme Hayvanı Ekleyen Modçu – Artık Geralt Gryphon Üzerinde Uçabilir

CD Projekt RED’in yapımı olan rol yapma oyunu serisinin üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruna dayanmaktadır.

Geliştiriciler, yeni motorlarıyla devasa tamamen açık bir dünya inşa edeceklerini söylediklerinde yanıltmadılar. Üçüncü bölüm, ikincisinden kırk kat daha büyük ve yaklaşık %20 daha geniş olan Elder Scrolls 5: Skyrim’den daha büyük bir alana sahip. Bir uçtan diğerine at üzerinde seyahat etmek oyuncunun yaklaşık kırk dakikasını alacak. Ayrıca REDengine 3, oyunu yeni bir akış teknolojisiyle sağladı ve böylece yükleme ekranlarından kurtardı.

Hikaye ve dünya, bölümlere ve eylemlere bölünmemiştir. Geralt, hafızasını geri getirdi ve artık “fraksiyonda” çalışmaya ilgi duymuyor. Başka bir deyişle, ana karakter özgür hale geldi ve şimdi kendisi nereye gideceğine ve ne yapacağına karar verme hakkına sahiptir. Aslında, The Witcher 3’ün özü, başlığında yansıtılmıştır – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, kendi dünyasını keşfetmek için yola çıkacak, canavarlarla savaşacak ve neredeyse Andrzej Sapkowski’nin kitaplarındaki gibi sırları çözecektir. Ancak, hikayenin doğrusallığına rağmen, geliştiriciler hikaye anlatımı videolarının sayısını iki katına çıkarma kararı aldı ve bunları yüzden fazla saat boyunca uzattılar.

Dediğimiz gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak düşman seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Yüksek seviyeli yerlerde başlangıçta yapacak hiçbir şeyi olmayacaktır. Genel olarak, Geralt yolculuğunda hem canavarlar ve hayvanlar hem de insanlarla karşılaşacaktır. Karşı taraf için bir tehdit oluşturuyorsa, nötr bir varlık ilk saldıracaktır. Değilse, rahatlıkla yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşmanların davranışlarının birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyor; bunlardan biri de gece gündüz değişimidir. Ayrıca The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki taşıt da iyileştirmelere tabidir.

Savaşlar konusunda, Geralt’ın rakibi hakkında bildikleri ne kadar çoksa, zayıf noktaları bulma şansı o kadar artar. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi ikinci bölümünde doksan altı dövüş animasyonu bulunmaktadır (ikinci bölümde yirmi tane vardı). Bu nedenle, gecikmeleri önlemek için savaş sistemine üç önemli değişiklik getirildi. Artık her darbe belirli bir düğmeyle ilişkilendirilmiştir. Tüm hareketler aynı uzunluğa sahiptir. Ve hareketi herhangi bir zamanda durdurarak rakibin darbesini engelleyebilir veya ondan kaçabilirsiniz. Ayrıca, Geralt artık savaş sırasında koşamaz ve dönemez. Eski sistem hızlı darbeler ve kaçışlarla değiştirildi.

Minimum gereksinimler

İşletim Sistemi: 64 bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i5-2500K 3,3 GHz / AMD Phenom II X4 940
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Önerilen gereksinimler

İşletim Sistemi: 64 bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i7 3770 3,4 GHz / AMD FX-8350 4 GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0