The Witcher 4’ün geliştirilmesi bu yıl üretim aşamasına girecek.

The Witcher 4’ün geliştirilmesi bu yıl üretim aşamasına girecek.

The Witcher 4’ün üretimi 2024 yılında başlamalı ve yaz aylarına kadar oyun üzerinde 400 geliştirici çalışacak. Forbes ile yaptığı röportajda CD Projekt Red’in baş ortak direktörü Adam Badowski, “Yılın ortasına gelindiğinde projede yaklaşık 400 kişinin çalışmasını istiyoruz” dedi.

The Witcher 4’ün resmi adı henüz açıklanmasa da CDPR, proje kod adı Polaris altında Ekim 2022’de varlığını doğruladı. O zamandan beri oyun hakkında çok az bilgi sızdırıldı, ancak geliştirici, “çalışan ekibinin ‘büyük bir bölümünün’ Polaris üzerinde Kasım ayında hala çalıştığını doğruladı.

Bu durum, CD Projekt Red’deki çalışanların Cyberpunk 2077’den The Witcher 4’e gitmesiyle ilgili. Şirketin yatırımcı raporlarıyla ve geçen yılın sonunda Phantom Liberty genişleme paketinin piyasaya sürülmesinden sonra bilimkurgu rol yapma oyunu üzerindeki çalışmanın durdurulacağı beklentisiyle uyumlu.

Stüdyonun “Witcher 4” üzerindeki çabaları artarken, ortak genel müdür Michal Nowakowski, geliştirme sürecinde yapay zeka kullanımının potansiyelini göz önünde bulundurulduğunu belirterek, kullanılan herhangi bir işin muhtemelen oyuncular tarafından fark edilmeyeceğini belirtti:

“Yapay zekanın, oyun yapımı sürecinde belirli süreçleri iyileştirmeye yardımcı olabileceğine inanıyoruz, ancak insanları asla değiştiremeyeceğini”

Badowski başka bir yerde, 2020’de zorlu bir şekilde piyasaya sürülen Cyberpunk 2077’den ders çıkardıklarını ve bu mesaj CD Projekt’in oyunun başlangıçtaki kötü algısını değiştirme sürecini başlattığından beri sıklıkla tekrarlandı.

The Witcher 4, tamamen yeni bir üçleme serisinin ilk bölümüdür, ancak CD Projekt Red’in yakın gelecekte beklenen oyunlarının sadece bir parçasıdır. Bu, Cyberpunk 2077’nin devamı ve birkaç Witcher spin-off oyununu içerir. Yeni Witcher serisinin çıkış tarihi onaylanmasa da CDPR, ilk oyunun piyasaya sürülmesinden sonra üçlü serinin diğer iki planlanmış oyununun altı yıl içinde piyasaya sürüleceğini öngördü.