Threadripper 1950X Sıvı Nitrojenle 5.37’yi Gördü!

Threadripper 1950X Sıvı Nitrojenle 5.37’yi Gördü!

Bir Threadripper İçin Alınabilecek En Yüksek Benchmark Skoru!

Threadripper‘ın aşırı yüksek hızlarını absorbe edebilecek egzotik soğutma sistemlerine ihtiyacı var. Threadripper dünyadaki en iyi overclock işlemcisi olmayabilir, ancak sıvı nitrojene batırdıktan sonra her işlemcide olduğu gibi aniden gevşer. “TheOverclocker” isimli bir kullanıcı LN2 soğutma sistemli bir Threadripper 1950X’ın 16 fiziksel çekirdeği ile 5.37GHz’yi gördü.

Overlock tutukunu bunu CL9 zamanlamaları ile 2500MHz’de ayarlanmış 32GB DDR4 bellek ve bir Asus ROG X399 Zenith Extreme anakart kullanarak başardı. 5.37GHz’ye ulaşabilmek için gerilimi 1.67v’ye kadar yükseltmek zorunda kaldı ve BLCK’yi 49.75 çarpanı ile 107.96 MHz’e yükseltti.

AMD, Threadripper’ın Ryzen’in “en iyi yüzde beşi” nden ayrıldığını iddia ediyor. Teorik olarak, bu, daha yüksek çekirdek sayılarla çalışırken aldatıcı olsa da Threadripper’ın biraz daha iyi overclock yapması gerektiği anlamına geliyor. Tabi biraz da şans gerekiyor. İnternete baktığımızda bazı siteler bu konuda daha karmaşık sonuçlar almış. Bunun nedeni de havalı veya sıvılı soğutma sistemleri olabilir.

LN2 soğutmalı çipe geri dönersek,TheOverclocker Cinebench R15’te İşlemciyi test etti ve HWBOT’nin veri tabanına göre bir Threadripper işlemci için en yüksek puan olan 4,514 puan aldı.

Bir Threadripper İçin Alınabilecek En Yüksek Benchmark Skoru!