Tim Kaine Video Oyunları İçin “Korkunç” Zamanların Geldiğini Düşünmüyor

Tim Kaine Video Oyunları İçin “Korkunç” Zamanların Geldiğini Düşünmüyor

Tim Cain, Fallout’un yaratıcısı, yeni bir video yayınladı. Daha önce, tarafından yaratılan diziye dayanan diziye dair bir inceleme yayınlamış ve “sürüklenen” senaryoyu açıklamıştı, şimdi ise geliştirici modern video oyun endüstrisi hakkında konuştu. Video oyunları için “korkunç” zamanların geldiği genel kanısına değindi.

Cain, benzer şeylerin çocukluğunda da duyduğunu hatırlattı. Ancak Tim, video oyunları için şu anda “iyi zamanların” geldiğini düşünüyor. Her zaman endüstrideki sorunları gösterebiliriz, çünkü mükemmel zamanlar olmaz. Örneğin, geliştiricinin çocukluğunda modadan çıkan oyun salonları vardı ve o zamanlar bile video oyun endüstrisini “tamamlanmış” olarak ilan etmişlerdi. Atari oyun konsolları benzer bir durum yaşadı.

Cain’in gençliğinde, oyun geliştiricisi olmamasını ve ileride rol yapma oyunları gibi türlerle projeler yapmamasını tavsiye eden birçok insan vardı. Ayrıca, strateji oyunları yapmamasını tavsiye ettiler, çünkü “nişi” olduğunu söylediler. Sonuç olarak, 2023 yılında piyasaya sürülen Larian tarafından yapılan Baldur’s Gate III oyunu yaratıcılara büyük bir başarı getirdi.
Fallout’un yaratıcıları, karamsar görüşlere kulak asmanın bir anlamı olmadığını düşünüyor. Her zaman oyun endüstrisinde fırsatları görmeyen ve sonunun gelmeyeceğini tahmin edemeyenler olacaktır. Hatta mevcut sorunlar, toplu işten çıkarmalar gibi, oyun endüstrisine geri dönüşü olmayan zararlar vermeyecektir.