Titan Quest II’ de Balıklar

Titan Quest II’ de Balıklar

Eski Yunan’da Titan Quest II insanlık medeniyetine çeşitli canavarlar ve efsanevi yaratıklar tehdit oluşturuyor. Karşılaşacağınız bazı düşmanlar, tercihleriyle veya sadece içgüdüsel olarak hareket edeceklerdir. Ancak diğerleri daha organize olacak, kendi savaş doktrinlerine sahip bir fraksiyon oluşturacaklar.

Karşılaşacağınız erken fraksiyonlardan biri İchtianler. Muhtemelen orijinal Titan Quest’te İchtianları gördüğünüzü hatırlıyorsunuzdur. İchtianlar, Yunan tanrılarına karşı bir nefretle insan ve deniz canavarı olan korkunç bir hibriddir ve orijinal oyunla Yunan mitolojisinin eklentilerinden biridir. Titan Quest II için bu bilgileri genişleterek, bu canavar balıkçıların nasıl ortaya çıktığını ve mevcut mitolojiyle nasıl ilişkilendirildiklerini işledik. İchtianlar kendi su ortamlarından gelme kendi marka sihir, araç ve silahları kullanarak savaşabilir, ancak genellikle sudan uzaklaşmaktan hoşlanmazlar.

Sizlere İchtian düşmanlardan bazıları hakkında ve nasıl etkileşime girdikleri hakkında kısa bir bilgi vermek istedik, böylece savaşımızda neye ulaşmak istediğimize biraz fikir verebiliriz. Elbette, oyun sürecine ilişkin gerçek görsel gösterimler üzerinde de çalışıyoruz, ancak bunun için biraz zaman gerekecek.

İchtian Askeri:

Basit, hafif bir savaşçı, sırıkla donatılmış. Sırığı hem kılıç dövüşünde hem de fırlatma silahı olarak kullanabilirler. Duruma göre nasıl saldıracağını seçecekler ve öncelikle müttefiklerinin zaten yapıyor olduğu saldırılara girmeyecekler.

İchtian Büyücü:

İchtian büyülerine dayanarak, büyüleri savaşta müttefiklerine yardım edecek şekilde geliştirilmiş, yaralarını onaracak ve savaşta tutacaktır. Özellikle sağlam İchtianlarla bir arada olduklarında bunun faydası olacaktır. Şifacı yetenekleri, tümleşik bir hedef kanalıdır ve hedefin hızını, zararını arttırır ve sağlık yenilemeyle birlikte iyileşir. Şifacı, kendisi için de yararlıdır, bu nedenle sağlığı iyileşirken.

İchtian Avcısı:

Avcılar son derece deneyimli ve çevik savaşçılardır, ağır sırıkla silahlanmış, yakın dövüşe odaklanmışlardır. Zaten güçlülerken kendilerini daha da güçlendirirler ve hedeflerini belirlemek için ağlar kullanırlar. Kendi yeteneklerini kullanma biçimleriyle savaşa girerler ve bunu yapabilirler önce mümkün olur. Hedefe kilitlenen ağır sırık, genellikle bir şekilde yeraltına yolculukları ile sonuçlanır.

İchtian Zorba:

Çift el sopalı, ağır zırhlı bir savaşçı. Düzenli saldırıları zaten güçlü olsa da bir de bunun üstüne bir de sıçramayı yapabilirler ki sizden uzak durmanız için bir neden oluşturur. Yakın dövüşte, ağır sopalı saldırı yapabilme yetenekleri de bulunur, bu sırada zeminde sopalarının etkisini yaratabilirler.

Bunları bir araya getirdiğimizde, efektif takımlar oluşturmak için bir fraksiyon yarattığımız açıktır ki bu da birbirlerinin yeteneklerinden faydalanma gücü ile sonuçlanmaktadır. Her yaratığın zayıf yönleri olabilir, grup bileşimine bağlı olarak bazı zayıf yönleri görebilir ve diğerlerini açık bırakabiliriz. Sayısız senaryoyu hesaba katarak, savaşlarımızı ilginç, karmaşık ve taze kılmayı hedefliyoruz.

Yukarıdaki dört yaratığa karşı bir mücadeleyi hayal edin. Askerler hafif tahriki gerçekleştirirken, Zorba güçlü saldırı yetenekleri nedeniyle göz ardı edilmesi zor bir düşmandır. Avcı bir tuzaktan sizin karakterinizi yakalayabilirse, yolunuzda karşılaşacağınız darbeleri sınırlı hale getirecektir. Bir çıkış yapmak için teleportasyon kullanabilir veya tanklamak için bariyerler kullanabilirsiniz, ancak bir tuzakta iken ana yetenek olan sıçrama yeteneğinizi kullanamazsınız. Bir Zorba’nın ağır saldırısı, doğrudan üzerinize gelirse özellikle yıkıcı olacaktır. Bu arada, büyücü öncelikle ya Zorba’yı ya da Avcıyı iyileştirecek veya güçlendirecek, ki bu da onları daha büyük bir tehdit haline getirecektir.

Taktiksel olarak, oyuncular bu savaş dansında hedef önceliklerini düşünürken önemli rol oynarlar. Askercilere benzer bir pusu, sadece kolay olduğu için mi önceden yok edersiniz? İlişkili zayıf büyücüyü mi yok ediyorsunuz, güçlü saldırılarla karşılaşabileceğiniz riski alıyor musunuz? Hasarınızı dağıtır ve önceliği büyücüyle konumlandırırsanız, ilerlemenizi tersine çevirmesine olanak tanır mısınız? Veya rakibin yeteneklerini şarj ettiği sırada yeteneklerini devre dışı bırakmak için sersemletme, kesme ve dondurma kullanıyor musunuz? Yara absorbe etmeye ve onu düşmanlara geri yansıtmaya odaklanıyor musunuz? Seçim sizindir.

Tasarım açısından, ana hedeflerimizden biri, farklı oyuncu yapılarının her bir yaratıkla farklı etkileşim biçimleri oluşturmasını sağlamaktır, bu da oyuncuların farklı düşman takımlarıyla da farklı bir şekilde etkileşime girmeleri anlamına gelir.

Örneğin, bir uzaktan dövüş karakteri Zorba’yı rahatlıkla uzak tutabilirken, yakın dövüş karakteri genellikle düşmanların normal saldırılarını yansıtma yetenekleri olsa da bazen bu düşmanların saldırılarını engellemek ve kaçınmak ister. Diğer taraftan, bir yakın dövüş karakteri genellikle uzaktan dövüş hedeflerini hızla yok edebilirken, uzaktan dövüş karakteri genellikle kendi saldırılarını yaparken neredeyse her zaman kararlı uzaktan düşmanlardan zarar alır.

Diğer İchtian fraksiyonu tarafından kullanılan birçok farklı ekipman seçeneği (resimlerde görünen bazı eklemeler için) ve belki daha da önemlisi, diğer fraksiyonlarla karşılaşacak olmanız muhtemel olacak. Ancak, geçen sefer de söylediğimiz gibi, tüm sırlarımızı şu anda açıklamak istemiyoruz.

3D модели оружия Ихтианской фракции
İchtian Fraksiyonu Silahlarının 3D Modelleri
Ichthian Concept Art
İchtian Konsept Sanatı