Titanfall’ın Orijinal Sürümü 10 Yaşına Giriyor

Titanfall’ın Orijinal Sürümü 10 Yaşına Giriyor

Tam 10 yıl önce bugün, Respawn Entertainment’ın kendini tanıttığı ve o zamandan beri harika bir devam ve çok popüler bir battle royale yarattığı Titanfall oyunu PC ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Maalesef, orijinal oyun o sırada dijital mağazalardan kaybolduğu için şimdi onu bulmak oldukça zor, ancak yine de geçmiş on yılın en önemli birinci şahıs nişancı oyunlarından biri hakkında konuşabiliriz.

Bunun nedenlerinden biri, doğumunda önemli bir adım olmasıydı; 2010 yılının Mart ayında Activision, orijinal Modern Warfare 2’nin piyasaya sürülmesinin ardından Infinity Ward’ın iki kurucusu Jason West ve Vince Zampella’yı işten çıkardı. İşten çıkarmalar teorik olarak sözleşme ihlali ve itaatsizlik nedeniyle gereklidir, ancak her iki geliştirici de bir süre meşgul durumda kalmadı, aynı yıl Respawn’ı kurdu ve yeni ekibi nasıl dolduracaklarını düşünmek zorunda kalmadı.

Infinity Ward’da gerçek bir ayrılık başladı, stüdyonun birçok çalışanı West ve Zampella’yı takip etti, bu da onların daha önce Call of Duty serisinde başarı elde etmiş geliştiricilerle çalışmalarına olanak tanıdı. Tabii ki, hikaye burada bitmiyor, çünkü kovulanlar Activision’a tazminat talebinde bulundu, bu karşılığında yayıncı da onlara karşı dava açtı ve hatta onları açıkça bencil entrikacılar olarak suçladı. Daha sonra Respawn’ın yeni ortağı EA da dava sürecine dahil edildi, çünkü Activision, Infinity Ward’ı yok etmek amacıyla birlikte çalıştıkları için yayıncıyı suçladı.

Neyse ki, 2012’ye gelindiğinde, bu meseleler kapatıldı ve anlaşma sağlandıktan sonra her iki taraf da yoluna devam edebildi. Respawn için bu, Titanfall’ın 2014 yılında ortaya çıkmasına ve bu E3’te duyurulduğunda muazzam bir ödül miktarı kazanmasına yol açtı.