TOGED’in Yeni Staj Programı Başlıyor

TOGED’in Yeni Staj Programı Başlıyor

Bu Yaz Oyun Yaz

22.03.2019 – Yerli oyun ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), sektöre nitelikli insan gücü sağlamaya yönelik adımlarına bir yenisini ekliyor. Dernek bu amaçla, oyun sektöründe kariyer yapmak isteyen kişilere yönelik staj programını duyurdu. Program çerçevesinde 100’den fazla kişi TOGED üyesi oyun stüdyolarında staj yapma fırsatı elde edecek.

Başvurular Başladı

30’un üzerinde üyesiyle Türkiye’de oyun geliştirme faaliyetlerini her ölçekte temsil eden Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) açıkladığı 2018 yılı ihracat sayıları ile sektörün ulaştığı seviyeyi ortaya koymuş ve dikkatleri bir kez daha yerli oyun sektörüne çekmişti. Geçen yıl 1 milyar doları aşan ihracata imza atan dernek üyeleri, şimdi de geleceğin oyun geliştiricilerini ağırlamaya ve deneyimlerini aktarmaya hazırlanıyor.

Genç geliştirici adaylarını bu yaz oyun sektöründe yer almaya davet eden TOGED, adaylara Türkiye’nin en başarılı oyun stüdyolarında tecrübe kazanma ve oyun sektörünü yakından tanıma şansı veriyor.

Başvuruların toplanmaya başladığı program, stajyer adaylarının programdan olabildiğinde yararlanmaları için yıl içerisine yayılarak düzenlenecek. Staj yapmak isteyen kişilerin ilgilendikleri firmayı belirttikleri bir e-postayı özgeçmişleriyle birlikte [email protected]adresine göndermeleri değerlendirmeye girmek için yeterli.

oyun stajyeri

oyun stajyeri

Genç Geliştiriciler Sektöre Katılıyor

Kuruluş amaçlarından biri oyun sektörünün ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirmek olan TOGED, programı tamamlayan stajyerlere hayalini kurdukları sektörde yer alma fırsatını sunuyor. Oyun geliştirmeye ilgi duyan veya giriş seviyesinde oyun geliştirmeyle uğraşan gençleri üyeleriyle tanıştırarak staj imkânı sağlayan dernek, bu yıl yüzün üzerinde genci sektöre kazandırmayı hedefliyor.

Program kapsamında genç geliştiricilere staj imkânı sunan stüdyolar şunlar:

AlictusElite GamesKodoburNegentraPixega StudioTaleworlds
Black COCOGamesterMayademATOMPixofunTiramisu
CrytekGram GamesMildmaniaOldmoustacheReo-TekUdo Games
DGR ProjectHavelsanMythra TechPanteonSanLabVLmedia
DigtioyInfosferNARPeak GamesSimsoftZibumi

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği hakkında daha fazla bilgi almak ve derneğin çalışmalarından haberdar olmak için http://www.toged.org adresini ziyaret edebilirsiniz.