Tom Henderson: Sony, PS5 Pro’nun teknik özelliklerinin sızdırılmasını araştırmaya başladı.

Tom Henderson: Sony, PS5 Pro’nun teknik özelliklerinin sızdırılmasını araştırmaya başladı.

Son günlerde, ünlü sızıntıcı Tom Henderson’ın paylaştığı PlayStation 5 Pro’nun teknik özelliklerine dair sızıntılar hakkında konuşulmaktan başka bir şey duyulmuyor. Bu durumda Sony’nin gizli belgelerden bilgi sızdırılmasını pek hoş karşılamadığı izlenimi oluşuyor.

Henderson’a göre, sızıntının kaynağı, Japon devinin iddia edilen olarak PlayStation 5 Pro için oyunlar üzerinde önceden çalışmalarını yapmaları için üçüncü taraf geliştiricilere sunduğu belgelerdi. Kısacası, Sony, birçok oyun şirketine güvenerek, orta nesil oyun makinesi ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi, ancak biri bu güveni ihlal ederek gizli bilgileri sızdırdı.

Henderson’ın Twitter profili üzerinden yayınladığı mesaja göre, Sony bu davranışı pek hoş karşılama ve gelecekte ciddi değişiklikler yapma olasılığını değerlendiriyor. Sızıntıyı yapanları yakalama şansının oldukça düşük olduğunu iddia eden sızıntıcı, Sony’nin gelecekte benzer bilgilere erişimi kısıtlayarak, yeni cihaz hakkında detayları önceden öğrenebilecek üçüncü tarafları azaltmayı planladığını iddia ediyor.

Eğer Henderson’ın mesajı gerçeği yansıtıyorsa, bu son zamanlarda yayınlanan sızıntıların doğruluğunu gösterir.