Tomb Raider: Kesin Sürüm, 10 Yıl Sonra Konsol Eksklüzivitesinden PC’de Kullanıma Sunuldu

Tomb Raider: Kesin Sürüm, 10 Yıl Sonra Konsol Eksklüzivitesinden PC’de Kullanıma Sunuldu

Dün stüdyo Crystal Dynamics beklenmedik şekilde Tomb Raider 2013’ü MS Store’da piyasaya sürdü. Oyunun fiyatı yanlış ayarlandığı için oyun bir süre ücretsiz olarak erişilebilir hale geldi. Bununla birlikte, birçok kullanıcı bunun üzerine başka daha önemli bir olayı fark etmedi.

MS Store’da PC’de daha önce çıkmayan ve 10 yılı aşkın süredir konsolun özel oyunu olan Definitive Edition versiyonu oyun piyasaya sürüldü. Definitive Edition’da geliştiriciler birçok modeli (Lara’nın modelini de dahil olmak üzere), TressFX 2.0 desteği eklediler, aydınlatmayı iyileştirdiler ve tüm ek paketleri oyunun içine yerleştirdiler. Normal ve DE versiyonunun tam karşılaştırması sitemizde mevcuttur. Böylece PC oyuncuları oyunun daha iyi versiyonunu aldılar. Ayrıca, oyunun artık Play Anywhere özelliğini desteklediği bildiriliyor, bu da alıcının hem Xbox’ta hem de PC’de oyunu hemen almasını sağlıyor.

Orijinal oyundan farklı olarak, Definitive Edition’ın yayıncısı Crystal Dynamics stüdyosu kendisi oldu, ki bu stüdyo 2 yıl önce Square Enix‘ten ayrıldı. Görünüşe göre stüdyo, kendi inisiyatifiyle veya Microsoft‘un desteğiyle, PC’ye yeniden yayın yapmayı ve serinin hayranlarını memnun etmeyi kararlaştırdı. Oyuncular, Lara Croft’un figürlerinin Definitive Edition’da hiçbir şekilde zarar görmediğini belirttiler. Umulur ki, yakın zamanda Definitive Edition’ın Steam’de de mevcut olacağı bildirilir.