Tomb Raider Remastered EGS’te Steam dahil diğer platformlardan daha iyi çıktı.

Tomb Raider Remastered EGS’te Steam dahil diğer platformlardan daha iyi çıktı.

Resmi olarak 14 Şubat’ta piyasaya sürülen Tomb Raider 1-3 Remastered, orijinal oyunların güncellenmesiyle orijinal ruhlarını kaybetmeden yüksek notlar aldı. Ancak oyuncuların fark ettiği, en az iki farklı versiyonun varlığıdır ve en iyi versiyonu sadece Epic Games Store’da bulunmaktadır.

Small Medipack’in X sitesindeki profilde yapılan açıklamada, bu versiyonda yapılan bazı değişikliklerden bahsedildi. Farklar, kontrollerde, grafiklerde ve içerikte görülmektedir. Örneğin, bu versiyonda birçok grafik öğesi PC’deki (Steam ve GOG) ve konsollardaki versiyondan daha güzeldir. Ve bu sürüme para yatıranlar, daha modern ve biraz daha duyarlı kontrollere, daha stabil bir kamera ve görsel unsurları etkileyen diğer detaylara erişim elde ettiler.

Epic Games Store’dan alınan Tomb Raider 1-3 Remastered, daha gerçekçi kar taneleri, “Kolizeum” sahnesinde farklı bir görüş açısı ve “Yunanistan” sahnesinde farklı tavan detayına sahiptir. Olumsuz yönlerine gelince, oyunun diğer aynı mağazada çıkan oyunlarda yaşanan çalışmayan başarımlar sorunuyla karşı karşıya kaldığı görülmüştür. Genel olarak, bazı oyuncuların düşüncesine göre, Tomb Raider üçlemesinin tüm dokuları EGS’de bulunan sürümünde biraz daha güzel ve daha net. Aşağıda, bu versiyonda bulunan kareleri diğer sürümlerle karşılaştırarak görebilirsiniz.

Ayrıca, fotoğraf modunda bazı po

zların geliştirildiği görülmüştür. EGS’de bulunan sürümde, diğerlerine kıyasla daha fazla, tam 21 poz bulunmaktadır. Dahası, yalnızca bu remastered sürümde ekstra seviyelere (Hallows) erişilebilir ve Steam veya GOG’dan oyun alanlar, ancak “save” dosyalarını Epic Games Store’dan aktardıktan sonra oynayabilirler.

Neden Tomb Raider 1-3 Remastered daha iyi görünüyor ve çalışıyor ve ek içerik sadece Epic Games Store sürümünde bulunuyor? Aspyr Media stüdyosundan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil (ancak en azından Eurogamer sitesi geliştiricilere bir soru göndermiş). Bu iyileştirmelerin ve bonusların, önceden EGS’de ortaya çıkan bir güncelleme parçası olduğu oldukça muhtemeldir. Bu da diğer platformlardaki paket sahiplerinin bu değişikliklere erişebileceği ancak daha sonra olabileceği anlamına gelmektedir. Şimdilik geliştiricilerden resmi bir açıklamayı beklemekten başka seçenek yok.