Tony Hawk’s Pro Skater serisinin yaratıcıları tarafından yapılan Call of Duty: Future Warfare’nin iptal edilen oyunundan oynanış videosu ortaya çıktı.

Tony Hawk’s Pro Skater serisinin yaratıcıları tarafından yapılan Call of Duty: Future Warfare’nin iptal edilen oyunundan oynanış videosu ortaya çıktı.
              

Arkadaşlar, hafıza yolculuğuna çıkma zamanı geldi. Hiçbir yerden iki dakikalık bir Call of Duty: Future Warfare oyun oynanış videosu ortaya çıktı, ne olduğunu on yıl öncesinden gösteren Neversoft tarafından. Endüstri veteranı Brian Bright’ın Twitter’da bahsettiğine göre Neversoft’un Guitar Hero’dan geçtikten sonra ortaya çıkan “NX1” adlı Future Warfare oyunu, şimdi sosyal medyada ortaya çıktı.

Aydınlıkta gördüğümüz videoda, 2011 yılına ait oyunun erken bir sürümünü görüyoruz ve bu sürümde Ay’da geçen bir görev gösteriliyor. Gösterilen içerikten anlaşıldığına göre Future Warfare, geleceğe dönük ve yer tabanlı savaşların bir karışımı olmalıydı ve aynı zamanda Call of Duty’nin klasik oyunlarından yeniden haritalar içermeliydi.

Neversoft şirketi 1994 yılında kuruldu ve Activision onu Infinity Ward’a katıldıktan iki on yıl sonra ve marka adı sadece oyuncuların tarihinde bir parça haline geldi. Tony Hawk’s Pro Skater oyunlarının yaratılmasıyla ünlenen ve ardından Guitar Hero serisi ile adını duyuran Neversoft, 2000’lerin başlangıcında anında tanınır hale geldi. Şirketin varlığının son yıllarında Call of Duty serisinin geliştirilmesine yardımcı oldu.

Neversoft’un Call of Duty için kendi oyunlarını geliştirmesi gerektiği bilgisi internete sızdı. Yayınlanan iki dakikalık videoda Ay üssündeki saldırıdan göğüs kafesi aksettiren bir asker görülüyor. Videoda mevcut görev listesi ve haliyle iyi bir şekilde cilalanmış görünen şeyin hafif bir bakışı yer alıyor, diye düşünülüyor.

Videonun bir yorumunda, geliştirici Brian Bright, Neversoft’un Future Warfare’i geliştirdiğini ve videoda görmekte olduğumuz Ay’daki misyonun “gerçekten, motoru inceleyen ekip için olduğunu”, alçak yer çekimi gibi özelliklerle deney yaptıklarını açıkladı.

Daha sonra, bu oyunun COD Ghosts’ı değiştirmesi ve oyunun iptal edildiğinde Neversoft’un “2-3 kampanya görevi ve çok sayıda çok oyunculu harita” geliştirdiğini belirtti.

Futures Warfare için çok oyunculu harita listesi sunuldu, şunlar arasında yer alıyordu:

  • Legacy Afghan
  • Legacy Crash
  • Legacy Terminal
  • Bin Laden’ın Kompleksi
  • Gladyatör Saldırısı
  • Merc Mode Map
  • BENK

Ne yazık ki, Future Warfare gerçekleşmedi. İlginç bir şekilde, Infinity Ward, birçok açıdan Future Warfare’e neredeyse aynı olan Infinite Warfare (2016) üzerinde çalışmaya başladı.