Topluluk kutlayın “Mumya” filminin 25. yılında yeniden sinemalarda olacak.

Topluluk kutlayın “Mumya” filminin 25. yılında yeniden sinemalarda olacak.

“3.000 yıldan beri korktuğumuz bir varlığı serbest bıraktınız.” Universal Pictures, sevilen aksiyon filmi olan “Mumya”nın 25. yıl dönümü versiyonu için resmi fragmanı yayınladı. 90’ların en iyi Hollywood blok filmlerinden biri olarak kabul edilen “Mumya” filminin yönetmeni olan Stephen Sommers tarafından çekilen film, 26 Nisan’da ABD sinemalarına geri dönüyor.

“Son 25 yılda, ‘Mumya’, macera filmlerinin temel taşı ve blockbuster filmler için yüksek bir standart belirleyici oldu,” dedi Universal Pictures sinemalardan sorumlu başkan yardımcısı Jim Orr bir basın açıklamasında. “Filmin çıkışının 25. yıl dönümünü kutlarken, onun büyük ekrana dönüşünü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sadık hayranlar ve yeni gelenler için heyecan verici maceralara ve zamansız hikayeye dalmanın harika bir fırsatı olacak, bu sayede ‘Mumya’ sinemasında unutulmaz bir olay hâline geldi.”

Mayıs 1999’da “Mumya” filmi dünya çapında yankı uyandırdı ve açılış hafta sonunda etkileyici 43,4 milyon dolar hasılat elde ederek gişe listelerinin zirvesinde yerini sağlamlaştırdı. Filme heyecan verici aksiyon sahneleri, büyüleyici hikaye ve yenilikçi görsel efektlerin harmanı sayesinde hızla tüm dünyadaki izleyicileri etkiledi ve yılın hem ülke içinde hem de dünya çapında en yüksek hasılat elde eden filmlerinden biri haline geldi. Film, 1932 yapımı aynı adlı filmin yeniden yapımıdır. Hikaye, macera arayan Rick O’Connell (Fraser) ile kitapçı kız ve abisinin birlikte ölüler şehri Hamunaptra’ya, ruhani yeteneklere sahip lanetli yüksek rahip Imhotep’i yanlışlıkla uyandıran bir arkeolog olan macera arayan Rick O’Connell’ın hikayesini anlatıyor.

“Mumya” filminde Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr rol alırken, Ardet rolünde Kevin J. O’Connor yer almaktadır.