Trump'ın TikTok ve WeChat ile İlgili Yasaklama Kararı Oyun Endüstrisini Etkileyebilir

Trump'ın TikTok ve WeChat ile İlgili Yasaklama Kararı Oyun Endüstrisini Etkileyebilir

Beyaz Saray yetkilileri LA Times'a, Tencent ve WeChat ile ilgili icra emrinin yalnıca WeChat ile ilgili işlemleri engellediğini doğruladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, TikTok ve WeChat'in sırasıyla Çin'deki ana şirketleri ByteDance ve Tencent tarafından satılmadıkları takdirde ABD'de faaliyet göstermelerini yasaklayan bir emir hazırlamıştı.

CNN tarafından bildirilenlere göre, TikTok'un ana şirketi için verilen yasaklama emir, 45 gün sonra “gerekli şartları sağlamazsa” ABD'nin yargı yetkisine tabi olan ByteDance Ltd. yasaklanacak.

Bunun yanı sıra Tencent'te bu yasaklamadan etkilenebilir. Tencent'in ABD şirketlerinde birçok yatırımı var. League of Legends ve Valorant'ın geliştiriciliğini yapan Riot Games'in tamamen sahibi. Ayrıca Epic Games'te de büyük bir hisseye sahiptir. 

Ayrıca Tencent, Activision Blizzard, Clash of Clans's Supercell ve Ubisoft'ta da büyük hisselere sahiptir. Son dönemin en popüler battle royale oyunları olan Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile gibi oyunları da yönetmektedir.

Şu an için ABD'de bu şirket ve uygulamalara ne olacağını ve bunun oyun endüstrisini genel olarka nasıl etkileyeceğini tahmin etmek zor olsa da, Gamer.Com.Tr ekibi olarak konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.