Trump, Toplu Şiddet Olaylarından Sonra Şiddet İçerikli Video Oyunlarını Suçladı

Trump, Toplu Şiddet Olaylarından Sonra Şiddet İçerikli Video Oyunlarını Suçladı

Donald Trump, Şiddeti Körüklediği için Video Oyunlarını Suçladı

Donald Trump, Şiddeti Körüklediği için Video Oyunlarını Suçladı

Bu hafta sonu ABD’de, biri El Paso, Teksas ve diğeri Dayton, Ohio‘da olmak üzere 29 kişinin öldüğünü ve daha birçok kişinin yaralandığı iki toplu katliam gerçekleşti. Cinayetler ABD’deki silah şiddeti hakkında bir tartışma başlattı. Bu sabahki ulusal konuşmada, Başkan Donald Trump suçu kısmen “korkunç ve tüyler ürpertici video oyunları” olarak belirtti.

Trump, Poligon aracılığıyla konuşmasında, “Toplumumuzdaki şiddetin yüceltilmesini durdurmalıyız. Bunu yaygın olan korkunç ve tüyler ürpertici video oyunları içerir. Bugün sorunlu gençlerin kendilerini şiddeti kutlayan bir kültürle kuşatması çok kolaydır. Bunu durdurmalı veya büyük ölçüde azaltmalıyız.” dedi.

Yorumlar, MarketWatch’in bildirdiği gibi borsada bir tepki yarattı. Activision Blizzard hisseleri pazartesi sabah işlemlerinde % 6.1 ve Take-Two Interactive hisse senedi % 6.3 düştü. EA % 4.6 ve Zynga ise % 3.9 düştü. Bir bütün olarak piyasa çöktü diyebiliriz.

2018’in başlarında Trump, şiddet içerikli oyunlar konusunda oyun endüstrisi temsilcileri ve medya gözlemcileriyle bir araya gelmişti. Bu toplantıda, Modern Warfare 2’nin ‘No Russian’ seviyesi de dahil olmak üzere 88 saniyelik şiddet içerikli oyun anları yer almıştı. Bundan önce ise, Pennsylvania millet meclisi üyeleri şiddet içeren oyunlarda % 10 vergi alma önerisinde bulunmuşlardı.

Bugünkü konuşmada Trump ayrıca, “İnternetin, rahatsız edici zihinleri radikalleştirmek için tehlikeli bir yol sağladığını kabul etmeliyiz.” dedi. Aynı zamanda “Hep birlikte milletimiz ırkçılığı, bağnazlığı ve beyaz üstünlüğü kınamalı” diye belirtti.