Türk Yapımı Hayatta Kalma Oyunu Olan Erzurum, Yakın Zamanda Steam’de Oynanabilir Olacak

Türk Yapımı Hayatta Kalma Oyunu Olan Erzurum, Yakın Zamanda Steam’de Oynanabilir Olacak

Son dönemlerde, Türk oyun sektörü bazında yaşanan gelişmeler, eminim ki hepinizin gözüne çarpmıştır. Erzurum ismili hayatta kalma oyunu da, Türk oyun sektörü bazında iddiasını sürdürmekte. Geçtiğimiz günlerde Steam oyun platformuna gelen Erzurum20 Ocak 2021 tarihinde oyuncular ile buluşacak.

Erzurum; vahşi doğada, gerçek hayattaki gibi Erzurum’un soğuğuna ve hayatta kalma oyunlarının vazgeçilmezi olan açlık ve susuzluğa karşı mücadele edebildiğiniz bir hayatta kalma oyunudur. Bu tarz zorluklara göğüs germek için ise oyundaki birçok parametreleri ve araç-gereçleri kullanarak, kendinizi korumanız gerekmekte.

Oyunun Steam sayfasında verilen kısa hikâyesine göre; Taylan isimli karakterimiz, Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Erzurum’a yaya bir şekilde, kışın ortasında ıssız bölgelerine doğru bir yolculuk yapar. Karakterimiz Taylan’ın girmek üzere olduğu bölgeye göktaşı düşmüştür ve hikâyemiz bu şekilde devam eder.

Açıklanana göre oyunda; hikâyeserbest mod ve meydan okumalar isminde 3 adet oyun modu bulunacak. Hikâye modunda, yukarıda verildiği gibi karakterimiz Taylan’ın maceralarına ortak olurkenserbest modda ise sonsuz bir oyun modu şeklinde (öldüğümüz takdirde tekrardan kayıt noktasından başlayarak) oynayabileceğiz. Meydan okumalar modunda ise, zorlu görevler ve şartlar altında hayatta kalmak için modlar seçebileceğiz. Örneğin daha fazla yırtıcı hayvandaha soğuk hava vb.

Oyunda yine açıklanana göre 9 kilometre büyüklüğünde açık dünya bir harita bulunacak ve bu harita30’dan fazla bölge içerecek. Oyunda ayrıca zamana bağlı olarak gece ve gündüz döngüsüdinamik doğa olaylarıkar fırtınalarısisli havalar vb. yer alacak. Kendinizi sıcak tutmanız için odun veya kömür toplayarak ateş yakmanız gerekecek. TPS ve FPS modu da olmak üzere, oyunda 2 adet kamera açısı bulunacak. Loot sistemi ile yiyecekleriçeceklersağlık malzemelerigiyisileryakıt vb. araç gereçler bulabileceğiz. Son olarak da craft sistemi ile, bulduğumuz araçlarla Türk kahvesikebapçorba; elektronik aletler gibi malzemeleri yapabileceğiz.

20 Ocak 2021 tarihinde Steam sayfasından ulaşılabilir olması planlanmış olan Erzurum’un, fotoğraflarınasistem gereksinimlerine ve bizim de yararlanmış olduğumuz bilgiler kısmına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.