Türkçe’de Makale Başlığını Yeniden Yazma: Palworld adlı son derece popüler hayatta kalma oyunu neredeyse tüm oyuncularını kaybetti.

Türkçe’de Makale Başlığını Yeniden Yazma:

Palworld adlı son derece popüler hayatta kalma oyunu neredeyse tüm oyuncularını kaybetti.


Ocak ayında, fantastik bir dünyada inşaat ve patronlarla birlikte hayatta kalma simülasyonu olan Palworld’ün bir başka sürümü piyasaya sürüldü. Bu proje için temel farklılık, Pokémon yakalama mekaniği gibi görünen ancak ateşli silahlarla yapılan bir kombinasyon oldu. Bu olağandışı oyun unsurları simbiyozu, projenin rekor satışlar ve etkileyici oyuncu sayısıyla 2024 yılının ana hiti olmasını sağladı. Palworld’ün piyasaya sürülmesinden biraz daha fazla iki ay sonra, büyük bir kısmı oyuncu kitlesini kaybetti.

Piya¬saya sürül¬düğü an Palworld, Steam’de oyuncu sayısı sıralamasında ikinci sırayı aldı ve 2,1 milyondan fazla kullanıcıyı bir araya getirdi. Bugün bu rakam önemli ölçüde azaldı. SteamDB analitik portalının verilerine göre, Pocketpair stüdyosunun oyunu %97’den fazla aktif oyuncu kaybetti. Mart ayının başından bu yana oyun sunucularında yaklaşık 275.000 kullanıcı toplanıyordu, ancak bu rakam her gün azalıyor ve bugün 24 saat içindeki en yüksek sayı sadece 69.850 kişiye düştü.

Ana aktif oyuncu tabanını kaybetmek, Palworld gibi aşırı popüler oyunlar için bile oldukça beklenen bir durumdur. Oyunun yazarları projenin etrafındaki hype’a oldukça hızlı bir şekilde yanıt vererek önemli güncellemeler yayınladı ve yeni içerikler ve iyileştirmelerle kapsamlı bir destek programı duyurdu. Bununla birlikte, bu, oyuncular için yüksek çekiciliği korumak için yeterli olmadı ve yeni çıkacak oyunlara geçen oyuncuların ilgisini çekemedi. Muhtemelen, planlanan oyun güncellemeleri çıktıktan sonra onların dikkatini geri çekebilmek mümkün olacaktır.