Twitch Masaüstü Uygulaması Açıklandı, Açık Beta Testleri Bu Ayın İlerleyen Günlerinde Gerçekleştirilecek

Twitch Masaüstü Uygulaması Açıklandı, Açık Beta Testleri Bu Ayın İlerleyen Günlerinde Gerçekleştirilecek

Gelişmiş metin ve sesli sohbet, oyun içi yer paylaşımı, multiplatform arkadaşlar senkronizasyonu ve daha pek çok özellik gibi özelliklere sahip bu uygulamanın sloganı: “oyun iletişimindeki yeni nesil”. Geçen yaz, Twitch tarafından VentureBeat’in oyunlara özgü hizmetler alanında daha büyük bir varlığın kurulmasına yönelik ilgisini gösterebileceğini söylediği bir anlaşmayla satın alındı. Oyun satmaya başlama planını açıkladıktan iki hafta sonra Twitch, Curse’un geliştirilmesi, yeniden markalanması ve Twitch Masaüstü Uygulaması olarak yeniden kurulacağını da açıkladı.

Twitch CEO’su Emmett Shear, “Ekran paylaşımı, sesli ve görüntülü arama ve topluluk sunucusu oluşturma gibi özelliklerle insanların sevdiği tüm unsurları içeren Curse uygulaması artık Twitch Masaüstü Uygulaması olarak Twitch özellikleriyle destekleniyor. Arkadaşlar, Fısıltılar, etkinlik paylaşımı ve yakında Twitch tarafından yerine getirilen satın alımlar için bir oyun kütüphanesi olarak çeşitli hizmetler sunan bir uygulama olacak. Sonuç ise, topluluğumuzun üyelerini birbirine bağlayan tek duraklı bir mağaza olacaktır.” şeklinde konuştu.

Twitch Masaüstü Uygulaması, sesli ve görüntülü mesajlaşma, özel sohbet mesajları, “etkinlik paylaşımı” ve otomatik olarak güncellenecek eklentiler ve modlarla birlikte topluluk sunucularına yer verecek. Ayrıca önümüzdeki 2 ay içinde aktif olacak Twitch üzerinden oyun alımı özelliği de da bu uygulamaya eklenecek. Twitch oyun satışlarının ilk raporunda, bu işlevin mevcut Twitch sitesi ile uyumlu bir şekilde çalışacağı belirtildi ama fakat temsilciler uygulamanın siteyi geçeceği kanaatinde. 

Bu uygulama Twitch’ in gözden çıkarıldığı anlamına asla gelmiyor aksine çok iyi bir niyetle dizayn edilmiş. Twitch, “topluluklar çevrimdışı olduğu zaman bile gelişme sağlayabileceğinden” hem yayıncı hem de takipçilerine fayda sağlayacağını açıkladı.

Twitch Masaüstü Uygulamasının, 16 Mart’ta genel beta testine girmesi planlanıyor ve twitch.tv adresinden indirilebilir halde olacak.