Twitch ve Kick, kumar reklamları nedeniyle Türkiye’de engellendi.

Twitch ve Kick, kumar reklamları nedeniyle Türkiye’de engellendi.

Twitch ve Kick, Türkiye Milli Loto Derneği tarafından kumar teşvik riski nedeniyle yasaklandı. Muhtemelen biliyorsunuz ki, birçok yayıncı, hatta en popüler olanlar bile, reşit olmayanlar arasında kumar oynamayı teşvik etmek için kumar şirketlerinden finansman alıyor.

2022 yılında Twitch, bazı yayıncılardan gelen eleştirilerin ardından platformdaki uygulamalarını değiştirdi. Bu yayıncılar arasında önde gelen isimlerden biri olan, Sliker’ın yayıncı olduğuna dair itirafından doğan Pokimane bulunmaktadır.

Kick, adını kumar içeriği satmak amacıyla özel olarak oluşturulan bir platformdur. Bu platformu finanse eden kişi, kumar oyunları için büyük bir çevrimiçi platformun kurucularından biridir. Kısacası, yayın platformlarının iş dünyasında kumar oyunlarının büyük bir parçası olduğunda kuşku yoktur.

Bu nedenle Türkiye, Twitch ve Kick’i yasaklama kararı aldı, İbrahim Haskologlu adlı gazeteci bildiriyor. İlk olarak, genç Türkleri kumar oyunlarına çekmek amacıyla Türkiye’de tanıtılan Kick yasaklandı.

İki gün sonra Twitch de yasaklandı ve burada Amazon platformunda da kumar oyunlarıyla ilgili içerik olduğu iddialarını araştırmak için bir soruşturma başlatıldı. Twitch’in yasağı kaldırma şansı ne kadar büyük olduğunu söyleyemeyiz.