Ubisoft'un Yeni Çarpaz İlerleme Platformu: Ubisoft Connect

Ubisoft'un Yeni Çarpaz İlerleme Platformu: Ubisoft Connect

Ubisoft, ana oyuncu hizmetleri olan Uplay ve Ubisoft Club'da büyük bir değişikliğe gidiyor. İleride, oyuncuların çapraz  ilerleme ve çapraz platform desteği gibi şeylerde bağlantıda kalmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Fransız oyun yayıncısının iddialı bir platformu olan Ubisoft Connect altında toplayacak. 

Ubisoft Connect, 29 Ekim'de Watch Dogs: Legion'un lansmanıyla birlikte görücüye çıkacak. Ubisoft hesabı olan oyuncular “her yerde oynayabilir, ilerleyebilir ve arkadaşlarıyla iletişim halinde kalabilir”.

Ubisoft, yeni Connect hizmetinin “çapraz platform özelliklerini ileriye dönük bir standart haline getireceğini” söyledi. Ubisoft, bu ay sonunda Legion ile başlayacak, Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising ve Riders Republic gibi oyunlarda da “tam çapraz ilerlemeyi” destekleyecek.

Basın bülteni, bu çapraz ilerlemenin “tüm platformlarda ve hizmetlerde” mevcut olacağını belirtiyor ve buna PC, Xbox One, Xbox Series X / Series S, PlayStation 4, PlayStation 5 ve Nintendo Switch'te dahildir. Ek olarak, Stadia, GeForce Now ve Amazon Luna gibi akış hizmetleri bu yıl “bazı” Ubisoft Connect özelliklerini içerek. 

iOS ve Android için de bir Ubisoft Connect mobil uygulaması bulunacak. Ayrıca, basın bülteninde “çapraz ilerleme” desteğinden bahsedildiğini, ancak çapraz oyunlardan bahsetmediğini unutmayın. Rocket League, Fornite, Call of Duty: Modern Warfare dahil olmak üzere şu anda çapraz oyunu destekleyen yalnızca birkaç büyük oyun bulunuyor.

Şu anda Uplay ve Ubisoft Club'da çalışma mantığına benzer şekilde oyuncular, kullanıcıları silah ve kıyafet gibi ödüller kazanmak içni çok sayıda Ubisoft oyunu oynamaya teşvik eden oyunlar arası zorluklara da katılabilecekler.

Ubisoft Connect'in duyurusunu yapmak için şirket, 1.000'den fazla Ubisoft Club ödülünü tüm oyunculara ücretsiz olarak sunacak.