Ubisoft’e The Crew’un kapatılmasına karşı şikayet yağdıran kullanıcılar – Nasıl yapılacağıyla ilgili talimatlar ortaya çıktı

Ubisoft’e The Crew’un kapatılmasına karşı şikayet yağdıran kullanıcılar – Nasıl yapılacağıyla ilgili talimatlar ortaya çıktı

Ocak ayında, blogcu Ross Scott (Accursed Farms)’ın Ubisoft şirketine dava açmaya karar verdiği haber alındı – çünkü şirketin 2023 yılının Aralık ayında The Crew adlı online oyunun sunucularını kapatıp erişimi engellediği için.

Yakın zamanda blogcu, haksız yayıncılara karşı savaşın ilk aşamasına geçti: çok dillendirilmiş bir web sitesi olan sitenin (Rusça dahil birçok dile çevrilen) detaylı şikayet hazırlama talimatlarının ve kullanıcıların ülkelerine bağlı olarak hangi yetkililere başvurması gerektiğini gösteren kılavuzların yer aldığı bir site başlattı.

Scott’a göre, şu anda satın alınan oyunlara erişimi kapatan yayıncıları sorumlu tutmanın temel sorunu, oyun erişiminin kapatılmasının yasa dışı olduğunu belirten net bir yasa olmamasıdır.

Scott, şirketlerin bu tür eylemlerinin tüketicilerin haklarını ihlal ettiğini ülkelerin yetkililerine göstermek istemektedir. Oyuncuları resmi devlet imzalı dilekçelere (Change.org gibi internet girişimlerinden farklı olarak) imzalamaya çağırmaktadır, böylece ülkelerin yetkililerinin böyle bir sorunun varlığından haberdar olmasını sağlamaktadır. Bu dilekçelerde tüketici haklarının ihlal edildiği belirtilmekte ve yayıncıların satın alınan oyunlara erişimi bilerek kapatma pratiğini yasaklama önerilmektedir.

Scott’a göre, uzun süredir kapatılan oyunların bir listesini hazırlamış olmasına rağmen, Ubisoft şirketinin yakın zamanda The Crew’u kapattığı haberiyle bu girişime kesin bir şekilde yönlendirildi. 12 milyon satışı bulunan The Crew oyunu Fransız stüdyo Ivory Tower tarafından geliştirilmiştir ve Fransa’da tüketici haklarını korumaya yönelik çok katı yasalar bulunmaktadır – bu da Ubisoft’u cezalandırma ve bu örnekle genel endüstride etkileyebilme şansının olduğu anlamına gelmektedir.

Scott, herhangi bir ülkeden The Crew’un sahiplerinin satın alınan oyunun erişimini kaybetmeleri durumunda Fransa’nın Ayrımcılıkla Mücadele Genel Müdürlüğü’ne (DGCCRF) şikayet etmeleri gerektiğini belirtmektedir. Daha fazla şikayet gönderilirse, Ubisoft’u ve diğer haksız yayıncıları cezalandırma şansı artacaktır. Bu nasıl yapılacağına dair adım adım talimatlar sitede sunulmuştur.