Ubisoft’un etkisiz yönetimine kurban giden Skull and Bones ve Beyond Good & Evil 2: Tom Henderson açıklıyor

Ubisoft’un etkisiz yönetimine kurban giden Skull and Bones ve Beyond Good & Evil 2: Tom Henderson açıklıyor

Skull and Bones ve Beyond Good & Evil 2’nin sorunlu geliştirme sürecine sahip oldukları, birçok dış faktörden anlaşılabiliyordu. Ancak ünlü içeriden bilgi sahibi ve gazeteci Tom Henderson’ın, stüdyodan kaynaklara ve eski Ubisoft çalışanlarına dayanan ifadelerle yazdığı malzeme artık iki oyunun da şirketin kötü yönetimine kurban gideceğini açıklamış.

Altı kez ertelenen Skull and Bones’un 200 milyon dolara mal olduğu ve Ubisoft’un bu maliyeti artık geri kazanmayı umut etmediği anlaşılıyor. Bilgilere göre ertelenmeler, başarılı olabilmek adına oyunu kullanmak isteyen güce susamış yöneticilerin hatasıydı.

Bu yüzden oyunun nasıl olması gerektiği konusundaki fikirler sürekli değişiyordu, bu da ortamı olumsuz etkiliyordu ve bazı geliştiriciler günlük olarak değişen hedefleri karıştırıyordu. Ubisoft’un eski çalışanlarından biri şöyle açıklıyor: “Bazen oturup YouTube videoları izliyordum”, geliştirme sürecindeki büyük gecikmelere rağmen yapacak başka bir şeyi olmadığını vurgulamak için.

Beyond Good and Evil 2, Skull and Bones gibi bir kaderi paylaşacak gibi görünüyor, sadece projenin şu anda ölü olduğu ve on beş yıl boyunca geliştirilmesine rağmen tamamlanmaktan uzak olduğu ağırlaştırıcı bir durumla. Bu durum aynı zamanda xDefiant için de geçerli olacak gibi görünüyor, son dakikada eklenen özelliklerin son derlemeleri bozduğu için içsel gecikmelerden muzdarip olacaktı.