Ubisoft’ün Geleceği – Far Cry, Splinter Cell, Ghost Recon ve Assassin’s Creed

Ubisoft’ün Geleceği – Far Cry, Splinter Cell, Ghost Recon ve Assassin’s Creed

Bir Ghost Recon, iki Far Cry, iki Assassin’s Creed ve bir Splinter Cell. Ubisoft’un 2025 ve 2026 yılları için yol haritası, Salı günü gazeteci Tom Henderson tarafından yayınlanan insider-gaming’in malzemelerine göre böyle görünüyor.

Henderson’a göre, şirketin, bu ünlü franchise’ların bu oyunlar aracılığıyla büyük bir iş başarmak, yeni hayranlar çekmek ve Avatar gibi son dönem projelerine kıyasla daha iyi finansal sonuçlar elde etmek çok önemli.

“2025 ve 2026’da bizi, hayali Neyman Savaşı sırasında gerçekleşen bir Ghost Recon (Proje Over), çok oyunculu bir oyunu içeren iki yeni Far Cry (Proje Maverick) ve yeni bir ana Far Cry (Proje Blackbird), iki yeni Assassin’s Creed (Hexe ve Invictus) ve zaten duyurulan Splinter Cell Remake bekliyor. Ayrıca, şu anda Project Obsidian olarak bilinen Assassin’s Creed Black Flag’in bir remake’i de dahil olmak üzere Assassin’s Creed adına birkaç yeni oyun bekleniyor”.

Yani, Ubisoft’un geleceği çok ilginç görünüyor. En azından önümüzdeki yıllarda şirketin büyük ölçekli oyunlar konusunda kitleleri çekmede sorun yaşamaması gerekmektedir.

Yine de, Henderson’a göre, Ubisoft endüstrinin gelecekte kitlesel işten çıkarmaların yaşanabileceği bir sonraki devi olabilir. Ona göre, özellikle bu yılın Ocak ayında endüstride neler olduğu göz önüne alındığında, şirketin çalışanları arasında endişe atmosferi hakim.