Ubisoftun İptal Edilen Oyunu Prince of Persia: Redemption

Ubisoftun İptal Edilen Oyunu Prince of Persia: Redemption

Reseter forumundaki bir paylaşım sayesinde Prince of Persia serisinin hayranları, üç dakikadan biraz fazla uzunluğa sahip Prince of Persia: Redemption'un YouTube'da yayınlanan bir fragmanını tartışmaya başladı. Video YouTube'da 2012'de yayınlansa da tuhaf bir şekilde hiç kimsenin yıllarca dikkatini çekmemiş ve bu süre zarfında 150'den fazla görüntüleme elde etmiş. Bir süre önce Ubisoft'un Prince of Persia 6 adlı bir web sitesinin alan adını aldığıyla ilgili haberin ardından bu video da bir oyuncu tarafından araştırılıp ortaya çıkarıldı.

Prince of Persia: Redemption Fragman

Videonun orijinal olup olmadığı, Marc-Andre Belleau ve Jonathan Cooper gibi Ubisoft çalışanları tarafından Twitter'da doğrulandı. Ayrıca oyun modelini sunmak için önceden oluşturulmuş bir oyun konseptiyle uğraştıklarını belirtti. Daha önce For Honor’da görev almış Khai Nguyen liderliğindeki bir ekip tarafından bu oyunun geliştirildiğini öğrendik. Prince of Persia: Redemption üzerindeki çalışma 2010-2011'de gerçekleşmiş. Oyun Xbox 360, PlayStation 3 ve PC platformlarında çıkarak serinin başka yeniden başlatılması (reboot) olacaktı. Bilinmeyen nedenlerden dolayı, Fransız yayıncı bu oyundaki çalışmaları askıya aldı.

Prince of Persia 6 hakkındaki söylentiler muhtemelen yanlış

Prince of Persia hayranlarını daha fazla hayal kırıklığına uğratsak da, Prince of Persia 6'nın varlığını öne süren söylentilerin büyük olasılıkla yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz. Ayrıca, Ubisoft'un web sitelerini kaydetmekten sorumlu olan Gandi.net, yeni Prince of Persia'nın web sitesinin sahibi olmadığını gördük. Bu da söylentinin gerçekliğinin bir göstergesi oluyor. Web sitesinin sahibi GoDaddy hosting şirketi ve hala Fransız şirketin sunucularıyla bağlantılı. Bu nedenle bu durumda nihai kararı vermek zor ve şüpheci yaklaşmaya değer.

Bunun yanında Prince of Persia: Redemption animasyonunun açıklamasına eşlik eden Jonathan Cooper'ın ilginç bir yorumundan bahsetmek istiyoruz. Geliştiriciye göre, Ubisoft serisinin tam donanımlı bir devam oyununu yapmaya çalışan herkes, serinin orijinal yaratıcısı Jordan Mechner'e ödemek zorunda kalacakları lisans ücretleri/telif haklarından vazgeçecektir. Şimdilik, Prince of Persia serisi, bir süre önce haberini yaptığımız VR oyunu gibi spin-off olarak işlev görmeye mahkum.

Serinin son büyük oyunu Prince of Persia: Forgotten Sands 10 yıl önce piyasaya çıkmıştı. Bu oyun aynı zamanda beşinci oyun olarak geçiyor (yan oyunları saymazsak), çünkü Ubisoft haklarını satın almıştı.