Ukrayna İçin 24 Saatte 1 Milyon Dolardan Fazla Yardım Toplandı

Ukrayna İçin 24 Saatte 1 Milyon Dolardan Fazla Yardım Toplandı

Ukrayna'ya yardım amaçlı toplanan bağışlar gün geçtikçe artmakta. Bağımsız oyun geliştirici liderliğindeki bir girişim 900'den fazla oyunu 10 dolar karşılığında veriyor. Bu girişim sonucu geliştirici itch.io 1 milyon doları aşkın bağış toplayarak savaşta Ukrayna'nın yanında olduğunu belirtti. 

itch.io'nın sunduğu paketin açıklamasında; “Oyun geliştiricileri olarak elimizdeki dünyayı yok etmek değil, yeni dünyalar yaratmak istiyoruz” yazıyor. Bu nedenle, Ukraynalıların bu çileden kurtulmalarına ve savaş bittikten sonra başarılı olmalarına yardımcı olmak için bu yardım paketini sunmak için bir araya geldik.” ifadeleri yer alıyor. 

Bağımsız geliştiricilerin geliştirip sunduğu oyunlar ve daha fazlası 17 saatten kısa bir sürede toplanan bağıi 1 milyon ABD dolarını aşmış durumda. Bu paketin içerisinde 900'den fazla bağımsız oyun, kitaplar ve masa üstü RPG'ler de yar almakta. Ukrayna Paketi, savaş travması yaşayan çocuklara ruh sağlığı hizmetleri sağlayan Uluslararası Tıp Birlikleri ve Ukrayna merkezli Çocukların Sesi adlı iki hayır kurumunu desteklemektedir