Uzmanlar: PC Oyunları 2023 Yılında Oyun Endüstrisinin Büyümesine En Büyük Katkıyı Sağladı

Uzmanlar: PC Oyunları 2023 Yılında Oyun Endüstrisinin Büyümesine En Büyük Katkıyı Sağladı

Hem PC hem de konsolların büyük ve bağlı bir hayran kitlesi var. Bu nedenle, PC sektörünün geleneksel konsol ekosistemlerinden daha hızlı geliştiği bir sürpriz değil. Bu iki platform birlikte milyonlarca insan için temel platformlardan biridir. Konsol pazarı her zaman büyük olsa da PC oyun pazarı istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Yeni bir rapora göre, 2023 yılında oyun endüstrisi %2.6 büyüdü ve bu büyümeye PC oyunları önemli katkı sağladı.

Rapora göre, 2023 yılında yıllık bazda satış hacmi 93.5 milyar dolar artacak. Bu satışların sadece PC oyunlarındaki artış yıllık %3.9 oldu. Bir yıllık süreçte konsol oyunu satışları %1.7 arttı, bu da ilk grubun büyümesinin %50’sinden azını oluşturuyor.

Rapordan anlaşıldığı üzere, genel olarak konsol oyunları daha fazla gelir getirse de PC oyunları onları yakalamaktadır. İlk grubun temel avantajı hala özel içeriklerde yatmaktadır, ancak bu uygulama eskisi kadar yaygın değildir. 93.5 milyar dolarlık toplam gelirin %57’sini konsol oyunları kazandı, PC oyunları ise toplam gelirin %43’ünü oluşturarak 40.4 milyar dolar kazandı.

2023, oyunlar açısından en iyi yıllardan biriydi çünkü Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2 ve Spider-Man 2 gibi birçok harika oyunun piyasaya sürüldüğü bir yıldı.

Umuyoruz ki 2024 yılı da bizi birçok harika oyunla karşılayacak. Oyun endüstrisi birçok yönden zor bir durumda olduğundan, her olumlu haber harika bir haberdir.