Valheim Ashlands güncellemesi yeni bir biome, ekipman ve daha fazlasıyla genel erişime açık test dünyasında başlatıldı.

Valheim Ashlands güncellemesi yeni bir biome, ekipman ve daha fazlasıyla genel erişime açık test dünyasında başlatıldı.


Iron Gate, Valheim’in son resmi genişlemesi Ashlands için 0.218.9 yamasını yayınladı. Bu duyuru kutlamak için, ekip bu güncellemeyle ilgili tam notları ve yeni bir fragmanı paylaştı.

Valheim Ashlands, oyunu 30’dan fazla yeni silah çeşidi, 3 yeni zırh seti, 2 yeni pelerin ve 5 yeni iş istasyonu geliştirmesi ekliyor. Oyuncuları ayrıca yeni bombalar ve mühimmatlar, 10’dan fazla yeni yaratık, 70’ten fazla yeni inşaat malzemesi, 30’dan fazla yeni craft malzemesi ve 15’ten fazla yeni yiyecek ve iksir bekliyor.

Bu güncelleme aynı zamanda oyuna yeni bir mekanik de getiriyor. Ashlands’da kül yağacak ve savunmasız olanlara zarar verecek. Ahşap detaylar Ashlands’de yanabilir ve ateş yayılacak. Ayrıca lav, peyzajın büyük kısmını kaplayacak. Dahası, sıcak suları Ashlands’da yüzmek için en dayanıklı gemiye ihtiyacınız olacak.

Oyuncular ayrıca iki yeni kuşatma makinesi ile Kömürleşmiş Kaleleri talep edebilecekler. Genişleme ayrıca duvarlarınızda yetiştirebileceğiniz yeni akçaağaç sarmaşıkları ekliyor. Dahası, oyuncular ateşli silahlarını (kan taşı, iolit ve nefrit) büyülü silahlara yükseltmek için değerli taşlarla birleştirebilirler.

Ashlands güncellemesi artık Valheim’in halka açık test aşamasında mevcut. Buna erişmek için Steam kütüphanenizde Valheim’e sağ tıklayarak “Özellikler” i seçmeniz ve “Beta sürümleri” ni seçerek “yesimadebackups” kodunu girmeniz gerekmektedir. Halka açık test dalı artık seçim için kullanılabilir olmalıdır.