Valheim Yaklaşık 7 Milyon Satışa Ulaştı

Valheim Yaklaşık 7 Milyon Satışa Ulaştı

Valheim ticari olarak iyi performans göstermeye devam ediyor. Popüler İskandinav çok oyunculu oyunun 31 Mart itibarıyla 6,8 milyon kopya sattığı ve Haziran ayı sonuna kadar bir milyon kopya daha satması beklendiği açıklandı.

Bu bilgiler, Valheim yayıncısı Coffee Stain'in sahibi olan Embracer Group'un son finansal açıklamalarında yayınlandı. Embracer, “Bu başarı gerçekten harika, oyun dünya çapında yeni oyuncu kitlelerine ulaşmaya devam ediyor” dedi.

Şirket, 30 Haziran'da sona eren mevcut mali çeyreğin sonunda Valheim'ın 1-1,2 milyon ek kopya satmasını bekliyor. Bu, oyunu toplamda 7,8-8 milyon satışa çıkaracaktır.

Coffee Stain CEO'su Albert Säfström, bir röportajda satışların yavaşlamasını beklediğini, ancak bunun büyük bir problem olmayacağını açıklamıştı ve Valheim'in elde ettiği başarı karşsıında şaşırmıştı.

Nisan ayında “Normalde en çok satarsınız ve sonra azalmaya başlar. En azından ilk hafta için, her gün önceki gün başardıklarımızdan daha fazla sattık” dedi. “Masanızın üzerine bir bardak su düşürmeniz gibiydi. Suyun çoğu başlangıçta akar ve daha sonra akan su miktarı azalır.”

Valheim, 20 Mayıs'ta 42.500'den fazla eşzamanlı kullanıcıya ulaşan Steam'deki en popüler oyunlardan biri oldu. Bu rakamlar, Mass Effect: Legendary Edition gibi serilerin yeni yayınlanan oyunların ulaştığı rakamların çok daha üstünde. Ancak bu oyun diğer platformlarda da mevcut.

Valheim, Iron Gate Studios'ta küçük bir ekip tarafından geliştirildi. Ancak ekip işe alımlar yapmaya başladı. Bu da oyunun gelişimi açısından oldukça faydalı bir durum olacaktır.

Oyunun büyük başarısına rağmen, hala sadece PC'de mevcut. Fakat ilerleyen dönemlerde diğer platformlar içinde yeni gelişmeler yaşanabilir.