Valve, Portal Evreninde Geçen Aperture Desk Jobs'ı Duyurdu

Valve, Portal Evreninde Geçen Aperture Desk Jobs'ı Duyurdu

1 Mart'ta piyasaya sürülecek olan, Portal evreninde geçen, ücretsiz bir oyun olan Aperture Desk Job Valve tarafından duyuruldu.

“Valve'nin yeni ücretsiz küçük Steam Deck oyunu” olarak lanse edilen Aperture Desk Job, bugün erken saatlerde Steam'de herhangi bir bildirim olmadan ortaya çıktı. Burada “kısa” ibaresine dikkat çekmekte fayda var, zira oyun tam uzunlukta bir deneyim sunmuyor. Bir Portal 3 ön oyunu bekliyorsanız, Valve, Aperture Desk Job'un mağaza sayfasında “bu oyun Portal 3 değil!” yazan bir not bırakmış.

Peki, Aperture Desk Jobs tam olarak nedir? Steam mağaza sayfasında şu şekilde tanımlanıyor: “Aperture Desk Job, oyuncuları eşyaların arkasında hareketsiz oturmanın şimşek çizgili, endorfin dolu dünyasına daldırarak, “daha önce bunlardan çok gördük” temalı yürüme simülasyonlarını yeniden tasavvur ediyor. İşe başladıkları ilk gün giriş seviyesinde bir çaylak rolü, kurumsal merdiveni tırmanmaya çalışırken kalbiniz umut dolu ve hayallerle dolu. Ancak hayatın sizin için başka planları var ve hepsinin koltukları dolu.”

Valve, Aperture Desk Job'un Portal 3 olmadığını vurgulamakta dikkatli olmasına rağmen, “Beklentilerinizi azaltın: bu bir Portal devamı değil. Heyecanınızı yükseltmeye hazırlanın çünkü daha büyük evrendesiniz. Aperture Science'da Desk Job sizi sürücü koltuğuna oturtuyor. Ardından sürücü hızla kaldırılıyor ve koltuğun önüne bir masa yerleştiriliyor.”

Steam açıklamasının geri kalanı, Aperture Desk Job'un tamamen ücretsiz olduğunu ima ederek alaycı bir şekilde yapmış. Aperture Desk Job Steam Deck'i sergilemek için tasarlanmış gibi görünse de, fare ve klavye kullanmadığınız sürece PC'de oynanabilir.

Aperture Desk Job, Steam sayfasının öncelikle alaycı olmasına ve oyunda gerçekte ne yapacağınız hakkında hiçbir şey açıklamamasına rağmen, sizi bazı Steam Deck işlemlerinden geçiren bir oturma simülatörü gibi görünüyor. Aperture Science, Weatley'e benzeyen mavi bir robot ve birkaç laboratuvar alanı ekran görüntülerinde gösterilmekte.

Ücretsiz olarak sunulacak olan Aperture Desk Job hakkında daha fazla bilgi edinmek için 1 Mart'a kadar beklememiz gerekecek.