Valve Sinir Bozucu CS GO Oyuncularını Otomatik Olarak Susturuyor

Valve Sinir Bozucu CS GO Oyuncularını Otomatik Olarak Susturuyor

Valve, CS: GO oyuncuları arasında toksisiteye karşı ciddi bir mücadele başlattı. Stüdyo, raporlara dayanarak kullanıcıları başkalarını rahatsız eden ve konuşma sırasında sessize alan bir sistem üzerinde çalışıyor.

Burada bir CS: GO aşığı olup olmadığını bile sormayacağız, aramızda olduğunuzu biliyoruz. Oyunun popülaritesi bu soruyu cevaplıyor. Oyunun en önemli yönlerinden birinin oyuncular arasındaki işbirliği olduğunun farkındasınız. Bunun için ekip üyeleri arasında doğru sesli iletişime ihtiyacınız var. Bazı kullanıcılar maalesef uygun bir şekilde iletişim kurarken, bazıları ise maalesef kötü iletişim kuruyor. Valve ise iletişimi kötüye kullananlar ile mücadele etmeye karar verdi.

Stüdyo, oyuncuların eğlencesine müdahale eden oyuncuları yakalayacak bir sistem üzerinde çalışıyor.  İnternette bu tür davranışları ayrıntılı bir şekilde gösteren yüzlerce video bulabilirsiniz. Yeni sistem, suistimali mevcut araçlardan daha kesin bir şekilde azaltmak için tasarlandı. Peki sistem nasıl çalışacak?

Başkalarına hakaret eden, geyik muhabbeti yapan veya eğlenceyi bozan oyuncular uyarılacak. Uyarıyı görmezden gelirlerse, sistem tarafından konuşmaları engellenecek. Cezalandırılan kullanıcı iletişimin kilidini ancak sabit bir deneyim puanı kazandıktan sonra açabilecek. Bu oyuncuların maç sırasında sesli iletişimi geri alıp almayacağına takım arkadaşları karar verecek.

Yeni sistem, oyuncular tarafından gönderilen raporlara dayanacak. Böylece oyuncuların kendi iletişim standartlarını belirlemelerine ve rahat bir oyun oynamasına izin verecek. Valve, kullanıcıları bildirmeye ve iletişimi onarmaya yardımcı olmaya teşvik ediyor. Ayrıca, raporların kullanıcı etkinliğine göre tartılacağına da değinmek gerekir. Başka bir deyişle oyunu çok oynarsanız, raporunuz hiç oynamamış bir kişinin raporundan “daha önemli” olacaktır. Bunun mantıklı bir çözüm gibi göründüğü ve en azından bir ölçüde masum kullanıcıların dikkatsiz veya kasıtlı raporlamasını sınırlaması gerektiğini düşünüyoruz. Umarız yeni sistem gerçekten işe yarar.