Valve, Steam’in Aile Kütüphanesi’nin Büyük Güncellemesinin Beta Sürümünü Yayınladı

Valve, Steam’in Aile Kütüphanesi’nin Büyük Güncellemesinin Beta Sürümünü Yayınladı

Valve, aile oyunları paylaşımı için yeni bir platformu devreye alıyor ve bu platform şu anda Steam istemci beta dalında kullanılabilir durumda. Steam Aileleri, Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü ​​yerine geçerek, aile erişimi ayarları için evrensel bir bölüm oluşturur ve ebeveynler için bazı yeni yararlı kontrol öğeleri içerir.

Steam Aileleri altında en fazla altı katılımcı bulunabilir ve her bir katılımcıya “çocuk” veya “yetişkin” etiketi verilir. Herkes gruba eklenirken, her katılımcı Steam istemci sol sütununda yeni bir “Aile Kütüphanesi” bölümü görebilir, bu bölüm, aile üyelerinin paylaşımı destekleyen herkesin kütüphanesinde bulunan oyunları içerir.

Grup üyeleri, her bir diğer katılımcının kütüphanesinde bulunan herhangi bir paylaşılan oyunu oynayabilir, ancak oyunlar hala ayrı kopyalar olarak işlev görür. Ancak aile kütüphanesinden bir oyunu “borç alan” herkes, oyun için kendi benzersiz kayıt dosyalarını oluşturur.

Ancak hangi bilgileri kimle paylaştığınıza dikkat edin: Valve, kardeşinizin PUBG: Battlegrounds gibi çok oyunculu bir oyunu oynarken yasaklanırsa, siz de yasaklanırsınız.

Her aile grubunun yetişkin üyeleri, çocuk hesaplarının oyunlara erişimini kısıtlayabilir, saatlik ve günlük oyun süresine sınırlamalar getirebilir, Steam mağazasına erişimi sınırlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilen moderasyon kontrol elemanlarına erişime sahiptir.

En faydalı yeni özelliklerden biri, hesapların oyun için ek süre, sınırlı özelliklere veya hatta Steam mağazasında satın alımlara erişim istemelerine olanak tanıyan bir sistemdir. Ebeveynler için bu, çocuğun istediği oyunu bulma, hediye kopyasını satın alma ve ardından onu kendi hesabına gönderme sürecine kıyasla net bir iyilemedir. Steam Aileleri sayesinde çocuk istediği oyunu seçebilir, isteğini iletebilir ve ailedeki yetişkin hesaplar isteği ya onaylayabilir ya da reddedebilirler.

Yeni Steam Aileleri sistemi Steam istemci beta dalında kullanılabilir. Denemek isterseniz, Ayarlar’ı açın, Steam ‘in arayüz sekmesini tıklayın ve “Steam Aileleri Beta” yı seçin.