Valve’nin Steam politikası nedeniyle Tim Sweeney’i suçlamasına Valve operasyon direktöründen yanıt: “Sinirli misin kardeşim?”

Valve’nin Steam politikası nedeniyle Tim Sweeney’i suçlamasına Valve operasyon direktöründen yanıt: “Sinirli misin kardeşim?”

Valve’e karşı devam eden Wolfire dava serüveninde, arka plana komik bir bakış attık ve Tim Sweeney Valve’dan memnun değildi.

GameDiscoverCo’dan Simon Carless’in çalışması sayesinde, neler olup bittiğine dair bir özetle, Tim Sweeney’den Epic Games’ten Gabe Newell ve Valve’dan Scott Lynch’e birkaç e-posta görebildik.

Kasım 2018’de Sweeney’in Newell ve Valve’dan Eric Johnson’a gönderdiği elektronik postaları içeren belgelerde, Valve’a geliştiriciler için daha yüksek bir kesim payı ile Epic Games Store’u duyurmak istediklerini bildiriyor. Sweeney ayrıca Apple ile yaşadıkları sorunlardan ve Apple’ın açılmasını isteyerek Valve’ın zamanında harekete geçmesini ve geliştiriciler için oranlarını değiştirmesini umduğunu belirtiyor.

Birkaç gün sonra Valve ansızın en çok satan oyunlar için Steam’deki kesim paylarını azaltma planını kamuoyuna açıkladı. Tabii ki bu durum Sweeney’i çok sinirlendirdi çünkü bir sonraki e-posta Epic Games Store’un duyurulmasının ertesi günü yayınlanacağını doğruladı ve Sweeney Valve’a şunları söyledi:

“Şu anda siz, orospu çocukları, dünyaya güçlülerin ayrıcalıklı koşullar aldığını, 30%’un küçük insanlar için olduğunu anlatıyorsunuz. Apple’ın tekeline karşı koymaya çalışıp edeceği uzun bir savaş var, ve 30%’i büyük yayıncılarla arka odalarda anlaşıp onları susturmak için kullanılan bir yol olarak muhafaza etmeye çalışabilir. Neden tüm geliştiricilere daha iyi bir anlaşma sunmuyorsunuz? Apple’a, modelinin artık açıkça sürdürülemez olduğunu hızlıca anlatmak için bir yol yok mu?”

Bu konuda gördüğümüz tek yanıt, Valve’in baş operasyon direktörü Scott Lynch’ten, Valve içindeki Johnson ve Newell’a gönderilen, sadece şunları söyleyen bir yanıt oldu:

“Kızdın mı, kardeşim?”

Bunun karşısında Sweeney’nin gerçekten ne kadar öfkelendiğini hayal edebilirsiniz, ancak Valve sadece espri yapmış gibi göründü.

Valve’nin 2023 yılı finansal raporunu yayınladığında, sürekli olarak gelir elde ettiklerini ve kullanıcı rekorları kırdıklarını görüyoruz, bu yüzden Epic Games Store’un mağazaya pek etkisi olmadığı ortaya çıkıyor. Epic Games, geliştiricileri sürekli olarak mağazalarına çeşitli özel tekliflerle çekmeye ve sürekli olarak haftalık ücretsiz oyunlar sunmaya devam ederken.