Valve’nin Uzun Yıllardan Sonra İlk Oyunu Artifact Çıktı

Valve’nin Uzun Yıllardan Sonra İlk Oyunu Artifact Çıktı

Artifact Çıktı

Artifact Çıktı

Team Fortress, Portal ve Half-Life gibi ikonik serilerin geliştiricisi olan Valve, ilk tam oyununu beş yıl sonra yayınladı. Artifact şimdi PC’de mevcut. Fiyatı ise 20 $/16 £. 2019’da iOS ve Android’e de gelecek olan Artifact’in lansmanını kutlamak için Valve izleyebileceğiniz yeni bir fragman yayınladı.

Artifact, kavramsal olarak Valve’den başka bir oyun olan Dota 2‘ye dayanmaktadır. Oyun, oyuncuları üç ayrı oyun sahasında birbirleriyle karşı karşıya getiriyor (Dota 2’nin kulvarına benzer şekilde). Rakibin tarafına başarılı bir şekilde gidip, üç düşman kulesinden ikisini yıkanlara veya bir kule yıkıldıktan sonra ortaya çıkan Ancient devirene zafer verilir.

Her oyuncu, beş tanesi kahraman olan 40 karttan oluşan bir desteye sahiptir. Şu anda 40 farklı kahraman mevcut ve oyuncuların farklı stratejilerle başlamasını sağlıyor. Oyuncunun destesindeki diğer 35 kart, sahadaki benzersiz etkilerine bağlı olarak dört farklı renk temasına (kırmızı, yeşil, siyah ve mavi) ayrılan kahraman yetenekler ve öğelerdir.

Artifact, daha önce çok popüler Magic: The Gathering kart oyunu olan Richard Garfield tarafından tasarlanmıştır.