Video Oyun Sektörü, İkinci Çeyrek İle İnanılmaz Başarısını Devam Ettirdi

Video Oyun Sektörü, İkinci Çeyrek İle İnanılmaz Başarısını Devam Ettirdi

Video oyun endüstrisi, 2020 yılının ikinci çeyreğinde büyük gelir artışı elde etti ve kazançların öngörülebilir gelecekte artmaya devam edeceğine dair işaretler var.

Pazar araştırmacısı NPD'nin 10 Ağustos Pazartesi günü yayınladığı rapora göre, Amerikalı tüketiciler ikinci çeyrekte video oyunu donanımı, yazılımı ve aksesuarlarına 11,6 milyar dolar harcayarak geçen yılın aynı dönemine göre %30 artış gösterdi. Harcama ayrıca 10.9 milyarı aştı.

Bu dönemde oyuncular, hem video oyunu satışlarını hem de dijital pazarlardaki indirilebilir içeriği içeren “video oyunu içeriği” için 10.2 milyar dolar harcadı. Aynı zamanda rapor, Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One satışlarının yıllık %57 artışla 848 milyon $'a yükseldiğini söyledi. Oyun kumandaları, direksiyonlar ve kulaklıklar dahil olmak üzre aksesuar satışı %50 artışla 584 milyon dolara yükseldi.

NPD, yayınladığı raporda birim satış verilerini açıklamadı ancak Animal Crossing: New Horizons, Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone ve Candy Crush Saga'nın bu çeyrekte en çok satanlar arasında olduğunu belirtti. Haziran ayının son haftalarında piyasaya sürülen The Last of Us: Part II'de en çok satan oyunlar listesine girmeyi başardı.

Video oyun endüstrisi yıllar içinde istikrarlı bir şekilde büyürken, ikinci çeyrek performansının başlıca nedeni pandemi oldu. Nitekim NPD, sektörün hem daha fazla oyun oynayan tecrübeli oyuncuların hem de oyun oynamaya yeni başlayan yeni oyuncuların yardımıyla geçtiğimiz çeyrekte genişlediğnii söyledi.

Ayrıca NPD, üçüncü çeyrek ve sonrasında da benzer şekilde etkileyici satış rakamları bekliyor. Salgının hiçbir azalma belirtisi göstermediği, insanların giderek daha fazla oyunlara yöneldiği ve sadece birkaç ay sonra yeni bir konsol neslinin geleceği sektör için parlak görünüyor.