WhatsApp, başka mesajlaşma uygulamaları kullanıcılarıyla yazışmaya izin verecek olan uzun zamandır beklenen bir özelliği aktif hale getirdi.

WhatsApp, başka mesajlaşma uygulamaları kullanıcılarıyla yazışmaya izin verecek olan uzun zamandır beklenen bir özelliği aktif hale getirdi.

WhatsApp geliştiricileri, “Üçüncü Şahıs Sohbetleri” adlı çok kullanışlı bir seçeneği mesajlaşma uygulamasına eklemeye hazırlanıyor. Bu özellik, WhatsApp kullanıcılarının diğer mesajlaşma uygulamalarındaki insanlarla iletişim kurmalarını sağlar.

Ana sohbetler listesine “Üçüncü Şahıs Sohbetleri” bölümü eklenecek. Bu bölüme tıklarsanız, diğer mesajlaşma uygulamalarında bulunan insanlarla olan sohbetleriniz görünecektir. WhatsApp’ın beta sürümüne zaten Telegram ve Discord ile uyumluluk eklenmiştir. Gelecekte Viber, iMessage, Sigmal gibi tüm mesajlaşma uygulamalarını destekleyen bir özellik de eklenecektir.

WhatsApp, Avrupa Birliği’nin dijital pazarlar direktifi (DMA) nedeniyle bu cesur adımı atmıştır. Rekabet karşıtı yasaya göre, en büyük iletişim platformları insanların iletişim kurabilmeleri için birbirleriyle uyumlu olmak zorundadır, böylece insanların iletişim kurabilmek için onlarca farklı uygulama indirmeleri gerekmez.

WABetaInfo’ya göre, yeni özellik henüz piyasaya sürülmeye hazır değil. Şu anda “Üçüncü Şahıs Sohbetleri” bölümü sadece WhatsApp’ın iOS geliştiricileri tarafından erişilebilir durumda. Uzmanlar, mesajlaşma uygulamalarındaki platformlar arası uyumluluğun 2024 yılı içinde ortaya çıkmasını bekliyor.